RSS FeedAdauga la favorite

Referat ADOLESCENTA

Preview ADOLESCENTA

Advertisment

Adolescenta . Daca vrem s-o definim strict din punct de vedere stiintific,atunci putem sa spunem ca adolescenta este o perioada în dezvoltarea organismului uman,care urmeaza pubertatii si precede starea de adult.Este cuprinsa,în general,între 14 si 18 ani,având multiple aspecte particulare de la individ la individ.Se caracterizeaza prin dezvoltarea fizica si neuropsihica pronuntata,explicabila prin faptul ca sistemul neurovegetativ si cel endocrin ajung în faza lor finala de dezvoltare.
O definitie rece,seaca,care se doreste exhaustiva si care contrasteaza puternic cu focul care arde în trupurile în plina transformare,în sufletele care iau prima data contact cu dragostea,cu puterea infinita pe care ti-o da inconstienta si inocenta acestei vârste.
Adolescenta,pentru cei ce n-au ajuns la ea,e ceva îndepartat,dar care te atrage cu o forta irezistibila,pentru ca este este viitorul,speranta,iar pentru cei care au trecut de ea,adolescenta e acea perioada fantastica din viata unui om,în care totul e posibil,în care stelele îti stau în palma,iar lumea asteapta sa fie cucerita de catre tine,adolescentul cu sufletul deschis si mintea limpede.
Fiecare a simtit acel fior de teama,când si-a dat seama ca în trupul lui,aproape de copil,au aparut semnele schimbarii.Pentru mine ca baiat,umbra fina de sub nas,vocea care scapa de sub control si ma facea sa vorbesc când ca o soprana,când ca un bas,micii vulcani de pe nas,de pe obraji,care erupeau când mi-era lumea mai draga,pantalonii care trebuiau lungiti din ce în ce mai des,toa-te au fost semne ca s-a încheiat o etapa din viata mea : COPILARIA. Si ma întreb : îmi pare bine sau rau,regret sau ma bucur.
Regret lipsa de griji a copilariei,dar ma bucur ca voi avea un cuvânt de spus,ca voi avea responsabilitati .
Regret ingenuitatea copilariei,dar stiu ca viata nu este roz,ca oamenii sunt si buni si rai si ca pentru nimeni nu exista un clopot de sticlav sub care sa poata trai f...

Informatii:

Nume: ADOLESCENTA

Categorie: Romana

Data adaugarii: 04.08.2013 00:00

Afisari: 2753

Etichete: adolescenta

Descarcari: 168

Nota: 7 / 10 - 3 voturi

Referate aseamantoare

Feedback