Referat - Aventurile Lui Tom Sawyer

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
8569
Etichete
aventurile, lui, tom, sawyer
Descarcari
1500
Nota
7.25 / 10 - 20 voturi

Aventurile lui Tom Sawyer
Mark Twain
-rezumat-
Tom Sawyer este un copil inteligent, înclinat spre aventura, crescut de „matusa Polly”, o fiinta sensibila, dar neautoritara.
Dupa prezentarea de strengar a lui Tom (varuirea gardului sau al ascultarii la scoala de duminica), romanul contine câteva episoade distincte cum ar fi:
Tom, împreuna cu Huck, surprind, in timpul noptii, in cimitirul din Peterburg, comiterea unei crime, autor fiind Joe Indianul.
Aceiasi eroi, carora li se alatura si Joe Harper, parasesc localitatea, spre a deveni pirati pe insula Jackson, ca apoi, dupa o saptamana, sa revina si sa asiste le propria slujba de înmormântare.
Prezentarea scolii de duminica, prin consumarea unor episoade din viata de scolar, cu prietenia dintre Tom si Becky Thatcher (fiica judecatorului de pace), precum si cu festivitatile de sfarsit de an, se încheie acest episod.
Aflati in vacanta, ii vom gasi pe eroii nostri, in postura de „cautatori de comori”. Tom Sawyer, împreuna cu Huck, vor descoperi comoara unor banditi, care ajunsese in mâinile lui Joe Indianul. Ei reusesc spre admiratia întregii comunitati, sa intre in posesia comorii.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org