Referat - CHEMAREA STRABUNILOR

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1786
Etichete
chemarea, strabunilor
Descarcari
607
Nota
6.5 / 10 - 2 voturi


CHEMAREA STRABUNILOR
DE JACK LONDON
Jack London poate fi considerat prozatorul american cel mai tradus si, implicit cel mai cunoscut in Europa.
,,Chemarea strabunilor” isi are sursa de inspiratie in viata animalelor. Eroul din acest roman este cainele Buck, un caine care poarta in vene sangele stramosilor sai nordici.
Furat de la stapani si avand de infruntat rautatea oamenilor, Buck isi afla in cele din urma salvarea in mijlocul semenilor sai salbatici.
Buck duce o viata linistita la casa judecatorului Miller unde este devotat intregii familii.
Intr-o zi, pe cand dl Miller nu se afla acasa, Buck este furat de catre gradinarul casei si dat pe mana altor oameni care il duc la Seattle. Pentru a fi imblanzit el este batut de un barbat de o rautate iesita din comun. A doua zi Buck este cumparat de Perraut si Francois, dus la Narwhal si impreuna cu alti caini este pus sa traga sania cu saci de scrisori.
Buck se intelege bine cu cainii insa cu Spitz, seful lor, are mereu conflicte care se finalizeaza printr-o lupta intre viata si moarte. Buck iese invingator si devine liderul cainilor.
Desi erau mandri si atasati de Buck, devenit centrul atentiei tuturor oamenilor, Perraut si Francois sunt nevoiti sa-l vanda unui scotian. Buck si ceilalti caini sunt nevoiti sa munceasca din greu pentru noii stapani. Deoarece scotianul si prietenii sai sunt dezorganizati, cainilor le este greu sa traga sania mult prea grea. Inca din primele acestia raman fara hrana , multi caini mor si restul grupului ramas sunt nevoiti sa faca o oprire pe la un vechi prieten John Thornton. Acesta le da mancare, insa cand vede ca scotiantul isi bate caini deoarece nu mai au putere sa se ridice, se hotaraste sa-l sa-l opreasca pe Buck. Dupa ce l-a chinuit pe Buck, ca o ironie a sortii, scotianul moare inecat impreuna cu camarazii lui.
Buck indrageste mult pe noul sau stapan, legandu-se o frumoasa prietenie. Buck are sa plateasca pentru dragostea pe care ol primeste de la John Thorton salvandu-i acestuia viata. Renumele lui buck creste in urma unei noi ispravi: castiga un pariu pentru stapanul sau reusind sa urneasca o sanie cu cinci sute de kg. In urma castigat John Thornton, Pete, Hans,Buck si alti sase caini reusesc sa ajunga la o mina de aur (visul stapunului sau). Muncind din greu, reusesc sa stranga foarte mult aur.
Lui Buck ii revin viziunile despre ,,omul paros” , moment in care incepe sa auda sa auda din ce in ce mai des chemarea strabunilor imprietenindu-se cu lupii din padure. Bantuit de amintirile fratelui sau salbatic se produce o transformare radicala in viata devenind brusc un simplu animal de prada.
Ajuns in tabara lui John Thornton il gaseste pe acesta mort impreuna cu toti ceilalti. Buck isi razbuna stapanul omorandu-i pe cei care I-au luat viata lui John Thornton, indienii Yeehat.
Buck isi continua viata alaturi de fratele salbatic si de ceilalti lupi.
In timp, in randul indienilor s-a creat o legenda, aceea a unui caine fantomatic care conduce o haita de lupi.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org