Referat - Ciresarii-vol

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
2889
Etichete
ciresariivol
Descarcari
596
Nota
9 / 10 - 1 vot

CIRESARII
ARIPI DE ZAPADA
DE CONSTANTIN CHIRITA
Iarna a sosit.Ciresarii sunt în vacanta.Ei îsi petrec vacanta la munte,într-o cabana împreuna cu alti copii.În locul în care se afla ciresarii se organizeaza tot felul de concursuri cu premii.Se fac concursuri de viteza cu schiurile,se construiesc oameni de zapada si copii se bat cu bulgari de zapada.
Multi copii sunt deghizati în mari campioni la schi,iar altii sunt deghizati în ciresari.Toti ciresarii arata la fel.Nu se pot deosebi ciresarii adevarati.Daca cineva spune ca este un ciresar adevarat poate fi batut de ceilalti copii.De aceea ciresarii adevarati nu se prea arata în public.
La un concurs de schi,Maria a iesit pe primul loc.Victor ar fi trebuit sa câstige concursul,dar a fost lovit cu un bulgar de un copil si si-a pierdut echilibrul.Într-o zi,Dan a fost prins si a fost tinut de catre niste copii deoarece a spus ca este un ciresar adevarat.Dupa câteva ore,Dan a fost salvat de catre Ursu.
Fiindca era foarte periculos,ciresarii s-au hotarât sa plece într-un oras pe nume Mitis.Ei l-au întrebat pe un cabanier pe unde trebuie sa mearga ca sa ajunga în oras.Acesta le-a aratat pe o harta drumul pe unde trebuie sa o ia.Pentru a ajunge în oras ei trebuie sa treca într-un loc foarte periculos numit Saua Mare. Ciresarii au plecat spre Mitis.
Când ajung într-o vale,pe ciresari îi prinde un viscol foarte puternic determinându-i pe ciresari sa se adaposteasca în zona unei stâne parasite. Ei erau urmariti de o haita de lupi.Toti din cei sapte copii erau foarte speriati.La usa a ramas de pânda Ursu.Ceilalti ciresari s-au culcat fiindca erau foarte obositi.
Dimineata,Victor la vazut pe Ursu mort de oboseala deoarece s-a luptat cu lupii.El i-a taiat piciorul unuia din lupi.Ciresarii s-au hotarât sa plece din adapostul bântuit de lupi.Dar înainte de a pleca ei i-au omorât pe lupi.Ciresarii nu mai puteau ajunge la Mitis din cauza viscolului,asa ca s-au hotarât sa ajunga la cabana „Izvoarele”.
Mergând pe o poteca,Victor a descoperit un tunel prin care ciresarii au ajuns la o cabana numita „Costila”.Ei au gasit acolo locuri în care sa doarma si saltele cu care au aprins un foc.Cercetând cabana,Victor a descoperit în vârful unui munte cabana mult cautata: „Izvoarele”.Ursu si Victor s-au hotarât sa se duca la cabana sa dea un telefon pentru a chema ajutoare.
În cabana se aflau trei oameni: cabanierul numit Paul Balan,Liviu Iordan si Ion Petric.Acestia s-au purtat foarte urât cu cei doi ciresari.Ursu a vazut ca firul telefonului este taiat asa ca nu a mai insistat sa ceara ajutoare. Victor si Ursu s-au ales doar cu patru saltele pentru foc.
Tic s-a hotarât sa se duca la cealalta cabana si sa fure ceva mâncare deoarece ciresarii nu mai aveau ce sa manânce.Ajuns la cabana,Tic nu a intrat înauntru,ci a intrat în magazie.Acolo a gasit foarte multa mâncare si bauturi. Copilul a furat împreuna cu Tombi tot ce au gasit.Ciresarii de la cabana s-au bucurat foarte mult fiindca aveau ce sa manânce,dar stiau ca cei trei oameni se vor întoarce si se vor razbuna.
Oamenii de la cabana s-au hotarât sa se razbune pe ciresari.Liviu Iordache avea un pistol cu care putea sa omoare pe oricine.Ciresarii s-au pregatit pentru atac foarte mult.În timpul atacului cei trei oameni au luat ostatic pe Tic, dar Ursu l-a salvat pe copil.Oamenii au fost batuti foarte tare de Ursu pâna au sosit ajutoarele.
Ciresarii si-au petrecut restul vacantei cu niste copii pe nume Tiberiu si Atena.
Volumul al IV-lea
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org