Referat - Dragostea

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1732
Etichete
dragostea
Descarcari
419
Nota
9 / 10 - 1 vot

Dragostea
“Iubirea este un daimon” spunea Platon. „Iubirea nu va pieri niciodata…” spune Biblia. Si totusi, dupa câte „cercetari” s-au facut, dupa câte definitii s-au dat, dupa câte poezii i s-au închinat, nimeni nu stie ce e dragostea! Acel sentiment care înalta si coboara, care ucide si naste în acelasi timp.
Foarte multi scriitori au prezentat dragostea în operele lor. Cu toate acestea însa, ea e definita mereu la fel si întotdeauna diferit. Asta pentru ca nici un om nu poate exprima exact în cuvinte ceea ce simte, si pentru ca dragostea nu e niciodata la fel. Nu s-au facut înca cuvinte, nu s-au inventat înca leacuri, nu s-a gasit înca cheia care sa deschida secretul iubirii.
„Dumnezeu este iubire” spun crestinii. Tot ei, identifica iubirea cu focul, deoarece mistuie suflete, dar si iadul este reprezentat tot prin foc. Atunci, iubirea nu poate fii decât partea noastra divina care ne apropie si ne desparte de Dumnezeu la fel de tare si în acelasi timp.
Desi e o definitie cruda, Schopenhauer spune ca iubirea este doar o iluzie si ca femeile au fost create doar pentru „triumful speciei”, ele dusmanindu-se, „deoarece au aceeasi meserie: dragostea”. Deci, în viziunea lui, dragostea nu e altceva decât o meserie, care produce… lumea! Aceste cuvinte te fac sa te simti mic, foarte mic, de aceea oamenii prefera sa poarte în continuare valul Mayei, valorizând astfel iluzia în care traiesc.
In lumea noastra totul este imanent, totul este într-o continua manifestare, si cred ca singurul lucru transcendent, care a reusit sa doboare toate barierele este dragostea. Acea dragoste în stare sa provoace razboaie, în stare sa omoare fara mila în atingerea scopului sau, sa mute muntii din loc si sa desparta ape în calea ei, da, acel „lucru” care îti da aripi, care sustine lumea, care o împlineste, caci fara dragoste nimic nu e…
Dragostea nu e pacat, e iertare, nu e întuneric, e lumina, nici întristare, ci fericire, dar daca stii s-o gasesti.
Iubirea va naste o lume noua, fara dezastre si nefericire, o lume paradisiaca, caci vom învata sa-L iubim pe Dumnezeu, si atunci toate culorile pamântului se vor schimba si vom deveni iar noi…
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org