Referat - Intr-un Oras Al Viitorului

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1985
Etichete
intrun, oras, viitorului
Descarcari
505
Nota
9 / 10 - 1 vot


Era ora 21:00. Tocmai am terminat de desenat plansa la Desen intitulata “Masina Timpului”. Deodata totul prinde viata în fata mea. Eram în masina timpului. Vroiam s-o pornesc, dar cineva ma împiedica.
-Cine esti tu? Ma întreaba cel ce ma împiedicase sa pornesc masina. Ce cauti în masina mea?
-Ma scuzati domnule, raspund eu. Ma numesc Firculescu, Adrian Firculescu. Ma puteti striga Adi.
-Cum ai ajuns în masina mea? ma întreaba acel om.
-Pai domnule, aaa, m-am trezit dintr-o data în masina.
-Termina cu minciunile. Eu sunt dr. Doc. Am inventat aceasta masina a timpului pentru a descoperi ce-mi ascunde viitorul.
Doc parea foarte înalt, de vreo 1,90 cm. Avea un halat alb pe care scria cu initiale mari DOC, era slabut, cu putin par în cap.
-Vrei sa dam o tura cu masina timpului în anul 2014? ma întreaba Doc.
-Bine! Hai sa mergem! raspund eu.
M-am urcat în masina împreuna cu Doc. El a scris pe un biletel “8 februarie 2014” si la pus într-un dulapior.
-Mai bine puneti centurile de siguranta pentru ca vom prinde peste 300 km/h îmi spuse Doc.
Mi-am pus centurile si deodata am auzit un vâjâit. O lumina puternica venea din fata mea. Am închis ochii. Peste câteva minute i-am deschis din nou si am observat ca nu mai eram de unde am plecat. Cum a spus si Doc, eram în anul 2014. M-am dat jos din masina si m-am dus sa cumpa un ziar.
-Profetul zilei costa 10 centi, îmi spuse vânzatorul.
Noroc ca îmi placea sa colectionez monede straine si aveam 10 centi la mine. Am luat ziarul si nu mi-a venit sa cred, poza se misca. Titlul era: “Ne va lovi cumva asteroidul?”. Dupa câte îmi aminteam eu, si în vremea mea se anunta ca ne va lovi un asteroid în anul 2019.
Orasul era minunat, numai ca oamenii nu pareau prea veseli. Strazile erau mari si pe fiecare strada erau semafoare si case. Vehiculele oamenilor erau niste masini zburatoare. Locuintele pareau niste palate. Spatiile de joaca erau mai frumoase decât oricând. Topogane lungi de trei metri, leagane la fel ca în trecut numai ca erau din aur, iar în loc de nisip era un patinoar. Oamenii pareau preocupati mai mult de informatica. Ei au inventat al doilea soare, care l-au trimis pe orbita ca sa lumineze Pamântul noaptea. Am mai observat ca erau si roboti care faceau treburile casnice în locul oamenilor.
Deodata am auzit un clinchet. Era ceasul meu. Se parea ca adormisem pe scaun.
M-am îmbracat si m-am grabit spre scoala.
Nu voi uita niciodata acest vis.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org