Referat - Ion Luca Caragiale - Doua Loturi Momentele Subiectului

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
2171
Etichete
ion, luca, caragiale, doua, loturi, momentele, subiectului
Descarcari
451
Nota
9 / 10 - 1 vot

Doua loturi
de I.L.Caragiale
(povestirea pe momente)
Universul nuvelei "Doua loturi" are ca subiect principal viata micilor slujbasi care pentru a-si imbunatati situatia materiala ar face aproape orice.
I.Intriga
Nuvela se numara printre putinele opere literare al caror subiect incepe cu intriga,din care aflam despre cautarile disperate ale lui Lefter Popescu in scopul gasirii biletelor de loterie.
II.Expozitiunea
Din expozitiune aflam ca Lefter si-a cumparat 2 bilete de loterie cu bani imprumutati de la capitanul Pandele.Lefter este anuntat de capitan ca biletele sunt castigatoare.Bucuros,Lefter cauta biletele,dar nu le mai gaseste.
III.Desfasurarea actiunii
Urmeaza desfasurarea actiunii in care Lefter,disperat,rascoleste toata casa penrtu a gasi loturile,dar nu da de ele.La un moment dat,Lefter isi aduce aminte ca lasase biletele intr-o jacheta cenusie.Fuge repede sa caute biletele dar sotia sa iî spune ca vanduse jacheta unor tiganci.Intr-o criza de nervi,sparge toate farfuriile si pleaca in cautarea tigancilor,dar este injosit si agresat de acestea.Totusi reuseste sa recupereze jacheta,dar nu si biletele.Lefter lipsise mai mult timp de la slujba si este somat sa treaca pe la ministerul unde lucra.
IV.Punctul culminant
Actiunea atinge punctul culminant cand ,intorcandu-se la slujba gaseste biletele intr-un dosar.Bucuros,Lefter isi da multumit demisia si apoi fuge la loterie.Ajuns acolo,afla de la functionar ca biletele sunt invalide.In acel moment devine agresiv si isi manifesta regretul.
V.Deznodamant
In deznodamant aotorul lasa cititorul in suspans,spunand ca nu stie ce s-a intamplat cu personajele despre care a vorbit.
Tagirta Cristian
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org