Referat - Lostrita II

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
504
Etichete
lostrita
Descarcari
369
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Lostrita II


Despre autor - 2. Creatii ale autorului:
Poet autentic traditionalist, Vasile Voiculescu a publicat peste 100 de poezii in revista “Gandirea”, ramanandu-i loial o lunga perioada, din 1927 pana la ultimul numar din 1944. Credinta ortodoxa, bine inradacinata in sufletul poetului prin educatia primita de la parinti si prin structura sa spirituala (a fost medic) a carei dominate este iubirea de oameni, il situeaza pe Vasile Voiculescu in traditionalism, mai ales ca el versifica episoadele biblice fara sa talmaceasca invataturile crestinilor sa tagaduiasca Divinitatea, asemenea lui Tudor Arghezi in “Psalmi”.
Incadrarea operei:
Povestirea “Lostrita” de Vasile Voiculescu face parte din volumul “Iubire magica” aparuta postum, asadar se incadreaza in proza contemporana.
Definirea speciei:
Fiind o specie a genului epic, o naratiune de dimensiune mica, in care se povesteste cu subiectivism, o singura intamplare, la care participa personaje putine, palid conturate si in care elementele reale imbinate cu cele fabuloase creeaza fantasticul, incadreaza opera “Lostrita” de Vasile Voiculescu in povestirea fantastica in rama.
Caracteristici si trasaturi:
In povestirea “Lostrita” personajele sunt la granite dintre real si fabulos. Fata pe care Aliman a salvat-o de la inec este la granite dintre personaj real si fantastic. Avea chip de om, insa cand a iesit din apa jainele i se uscasera numaidecat, dintii erau asemeni celor de la peste. Aliman era pamantean, si bun inotator ceea ce inseamna ca are o legatura cu lumea apelor.
Povestirea “Lostrita” este o poveste fantastica, deoarece imbina naturalul cu imaginarul si este o povestire in rama, deoarece intreaga actiune se subordoneaza legendei despre tanarul Aliman si lostrita fermecata, pe care pescarii de pe malul Bistritei o povestesc de generatii, imbogatind-o an de an cu noi “ad


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org