Referat - Noaptea si miracolele ei

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
335
Etichete
noaptea, miracolele
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi





O noapte senina ca în povesti.O noapte cu luna plina ,sfânta si clara ,care domneste peste stelele ce nasc umezi pe bolta senina .Norii curg ca o perdea ce permit astrelor sa-si joace rolurile ,pe magnifica scena a cerului albastru.
Padurea cu privirea ei maiastra sta-n picioare spectator la grandoarea de pe cer
Personajul principal al aceste mari opere este învaluit în fumul caselor ce încearca sa se încalzeasca.Aceste înalte siruri creeaza un templu închinat stafiilor noptiiîn care domneste ,ea luna.
Asemenea unui glas domol de clopot suna codrii-nalti de brad ,ritmic râul curge-n vad creînd astfel muzica perfecta pentru aceasta liniste deplina.
Pâna nici vântul nu mai adie pe nicaieri .E o liniste de mormânt .Doar în adâncul padurii animalele de prada pornesc in cautarea hranei.
Un alt spectator fidel al acestui magnific teatru al luminitelor ceresti este câinele care din când in când latra ca un bun paznic ce este, pentru a-si ocroti domeniul .
Si tot datorita acestui spectacol au mutit ca prin minune mult galagioasele pasarele din timpul zilei care isi odihnesc vocile ,pentru ca în dimineata urmatoare sa-si reînceapa repertoriul lor deosebit .
Pâna si viata oamenilor este cu mult deosebitâ în timpul noptii.Ei îsi odihnesc trupurile pentru o noua zi de munca . Ici colo mai vezi târziu în noapte câte un copil zburdalnic care din cauza jocului ce-l tinuse toata ziua afara ,acum îsi face lectiile.
Noaptea este un sfesnic minunat .Lumina feerica a lunii îti ofera prilejul sa meditezi asupra multor lucruri pamântesti ,dar iti ofera si sansa de a putea sa înveti ce înseamna frumusetile si valorile naturii , a tot ceea ce ne înconjoara .
în tot acest tablou nu putea lipsi activitatea unor plante care îsi desfasoara cel mai semnificativ moment la vederea luminii miraculoase a lunii .”Regina Noptii” îsi împrastie cel mai valoros si îmbietor parfum doar noaptea ,pentru ca spre zorii zilei sa-si închida petalele multicolore si mirosul magnific sa se piarda


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org