Referat - Roadele Unei Diplomatii Chibzuite

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
6004
Etichete
roadele, unei, diplomatii, chibzuite
Descarcari
1172
Nota
9.71 / 10 - 7 voturi

Roadele unei diplomatii chibzuite
De Ovid S Crohmalniceanu
EXPOZITIUNE
In expozitiune autorul ne prezinta Arcadia, o planeta de marime medie situata in Constelatia Casiopeea. In imaginatia sa arcadienii sunt niste pamanteni cu 2 fetye ei fiind exact simetrici. Arcadienii atinsesera un grad inalt de tehnologie si cunosteau prosperitatea economica. Din punct de vedere politic planeta era impartita in 2 state: emisfera nordica si sudica. eLe insa se aflau intr-un razboi rece, intr-o continua inarmare, fiecare stat fiind obligat sa-si declare descoperirile in tehnologia militara, desi acest lucru nu se intampla niciodata. Ambii colosi energetici se urau reciproc. Din cand in cand confruntarile pareau iminente , ar tot timpul se gasea o solutie salvatoare.
Dar cei 2 conducatori puteau comonica intre ei prin telepatie . cu toate ca toti arcadienii erau telepati, numai conducatori aveau posibilitatea de a capta si trimite mesaje spre deosebire de ceilalti care fie erau receptor fie emitator.
Semnele inceperii unwi comunicatii erau mancarimea unei urechi ramanand doar ca cel apelat sa raspunda. Dar dupa convorbire cei ce comunicau erau ingretosati aveand nevoie de cateva zile pentru a-si revenii.
INTRIGA
Intr-o zi conducatorul emisferei sudice a fost trezit din somn de mancarimea amintita. El fu anuntat de omologul sau ca partea nordica a planetei era amenintata din exteroor de niste extraarcadieni. Nordicul mai spuse ca vor folosii farfurii zburatoare a caror folosire nu fusese anuntata in prealabil. Dar cel din sud il linstii spunandu-I ca si ei au descoperit acest mod de transport.
DESFASURAREA ACTIUNII
Invadatorii sunt respinsi din afara Arcadiei insa conducatorul nordic se teme ca atacantii vor revenii.
Dupa 2 zile de la acesta intamplare presedintele sudic il anunta pe cel din nord ca extraarcadienii au trecut prin reteaua de radio observator si au aarcadiat pe un platou din regiunea Antarctidei.
Pe langa inceperea invaziei presedintele a anuntat deasemena ca vor fi folosite pusti cu laser, acestea nefiind omologate. Insa omologul sau ii spuse ca silor le erau cunoscute de mult aceste arme.
PUNCTUL CULMINANT
Sudicii I-au invins pe extraarcadieni dar acestia au reusit sa se infiltreze in zona ecuatoriala unde era ‘no man’s land’ si cand au ajuns destul de multi au ocupat un centru boreal numit Nordpol.
Persedintele nordica il anunta pe cel sudic ca se va folosii bomba bacteriologica, deasemenea neatestata dar descoperita si de sudici. I s-au raportat de altfel si ca invadatorii erau simetrici doar pe un plan si veneau dintr-o galaxie indepartata.
DEZNODAMANTUL
Invadatorii au fost starpiti, insa pe timp de un an atacurile lor se repetara. Astfel tot atata timp cei 2 presedinti au comunicat telepatic. Sudul si nordul au fost siliti sa-si comunice toate descoperirile din tehnologia militara constatand ca nu le erau necunoscute niciuna dintre aceste arme.
Pana la urma invadatorii au renunta iar cei 2 presedinti au inceput sa se inteleaga mai bine.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org