Referat - Volumul Al Doilea-Ciresarii

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
2215
Etichete
volumul, doileaciresarii
Descarcari
586
Nota
9 / 10 - 1 vot

CIRESARII
CASTELUL FETEI ÎN ALB
DE CONSTANTIN CHIRITA
Ciresarii se afla în vacanta de vara.Victor este plecat cu parintii lui în Austria,iar Ionel este plecat într-o excursie pe malul marii.Ceilalti ciresari îsi petrec vacanta în oraselul lor natal.
În timp ce se plimba prin curtea scolii,Tic a vazut o fata foarte frumoasa îmbracata într-o rochie alba.El s-a hotarât s-o priveasca de mai aproape,dar fata l-a observat asa ca Tic a renuntat la planul sau.Copilul a poreclit-o „fata în alb”.Tic a aflat ca pe fata în alb o cheama Laura si ca ea se afla în vacanta la bunica ei care este foarte severa.
Ursu se pregatea pentru un meci foarte important de box.El se antrena foarte mult.Din fericire Ursu a câstigat meciul dar foarte greu.La meci,Tic a vazut-o pe Laura pentru ultima data fiindca ea a disparut imediat dupa meci.
Ciresarii au aflat ca fata în alb a fost rapita de trei oameni si a fost dusa în Castelul Vulturilor.Acolo ea a fost închisa într-o încapere.
Ciresarii nu stiau unde se afla castelul.Ei credeau ca acest castel se afla la niste ruine din apropierea orasului,asa ca au început cautarile.Ei n-au gasit castelul la ruine,în schimb au gasit un document.vechi de mai bine de trei sute de ani.Ei au descifrat documentul care era scris în alfabetul chirilic.Cu ajutorul lui Victor care s-a întors din Austria,ciresarii au aflat ca drumul spre castel le va fi aratat de un pom strâmb de pe o colina din orasul Soimeni.
Ziua urmatoare ei au pornit spre Soimeni.Ajunsi acolo ei au gasit în locul pomului o biserica construita exact dupa forma pomului.Ei s-au luat dupa umbra lasata de biserica.Ciresarii au cautat gaura unde putea fi ascunsa intrarea în castel si au gasit-o într-un munte.Ei au intrat în gaura si au descoperit un tunel care ducea spre castel.
Însa tunelul avea o gramada de capcane,dar ciresarii au scapat cu bine. Ajunsi la capatul tunelului ciresarii au descoperit Castelul Vulturilor.Dupa ce
le-au trecut emotiile ei au intrat în castel unde au descoperit o încapere care avea pe pereti tot felul de arme decorate cu pietre pretioase.Dupa mai multe cautari ei au gasit doua tunele diferite care duceau spre inima castelului.Tic a intrat în primul iar Victor a intrat în al doilea.
La capatul tunelului în care a intrat Victor a gasit încaperea în care se afla fata în alb.El a scos-o din încapere si a vrut s-o duca la ceilalti ciresari dar Victor si Laura au cazut într-o capcana.Când Tic a ajuns la capatul tunelului în care a intrat a descoperit încaperea în care se aflau cei trei oameni.Acestia l-au prins pe Tic si l-au tinut legat crezând ca este un hot.
Victor si Laura au fost salvati de Ursu.Cei trei oameni au aflat de la Tic ca mai sunt si alti copii cu el.Întâlnindu-se cu ei,ciresarii le-au aratat celor trei oameni unde se afla comoara.Tic a fost eliberat de cautatorii de comori asa ca toti s-au întors fericiti acasa.
Bunica fetei în alb s-a bucurat foarte mult vazând-o pe nepoata ei si i-a felicitat pe ciresari.Tic s-a îndragostit pentru prima oara.El a intrat în adolescenta.
Volumul al II-lea
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org