Referat - Etapele dezvotarii sexualitatii

Categorie
Referate Anatomie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
361
Etichete
etapele, dezvotarii, sexualitatii
Descarcari
310
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Etapele dezvotarii sexualitatii

1.În timpul copilariei, la 4-5 ani, când îsi da seama de diferentele dintre sexe, copilul este curios - îsi exploreaza corpul, se joaca "de-a doctorul", "de-a mama si tata", se intereseaza de diferitele aspecte sexuale.
2.Mai târziu, copilul de 10 ani pare a nu mai fi interesat de aceste aspecte, deoarece trebuie sa-si canalizeze toata energia spre a învata "meseria" de elev - sa se înteleaga cu colegii de clasa, sa le împartaseasca preocuparile, sa accepte ca nu poate fi cel mai bun întotdeauna si la orice etc. Acum, copilul stie sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca, sa gândeasca, are multe experiente. Evolutia sa pe plan fizic, intelectual, social îi estompeaza pentru moment curiozitatea sexuala, desi, chiar înainte de pubertate, copiii se întreaba si discuta între ei despre mângâiere, sarut, placere. Copilul de 10 ani cunoaste bine diferentele dintre sexe, stie ca organele sexuale sunt necesare reproducerii, nasterii copiilor, dar si ca familia si societatea confera sarcini diferite fetelor si baietilor. La fel de mult cât difera din punct de vedere anatomic, ei difera si prin comportamentul lor psihologic; înca din copilarie, baiatul se arata în mod natural puternic, luptator, întreprinzator, în timp ce fata este delicata, rabdatoare, tandra, dovedind usurinta în realizarea unor activitati legate de înfrumusetarea universului ce o înconjoara, de îngrijirea ei si a celorlalti.
3.Dupa vârsta de 10-12 ani începe afirmarea personalitatii copilului, cu conturarea tendintei de independenta a acestuia. Aceasta este perioada în care copilul considera ca se poate descurca singur si-si manifesta "eul" în orice situatie.
Pentru a se forma, ca barbat sau ca femeie, copilul are în jurul sau diferite modele: parintii, exemplele propuse de societate, colegii si prietenii.
în zilele noastre, televiziunea, revistele, cartile, filmele ofera diferite modele care inspira copiii, de la zeii stadioanelor la idolii grupurilor rock sa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org