Referat - Testoasele cu tample rosii

Categorie
Referate Anatomie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
310
Etichete
testoasele, tample, rosii
Descarcari
235
Nota
0 / 10 - 0 voturi

TESTOASELE CU TÂMPLE ROSII


Originare din Florida, denumirea stiintifica a testoaselor cu tâmple rosii este Chrysemys scripta elegans. Aceasta specie a fost descoperita si descrisa de Wied, în 1839. Traind în libertate, ajung pâna la 30-40 de ani, dar în captivitate nu depasesc 4-5 ani.
Carapacea testoaselor cu tâmple rosii masoara de la 7,5 la 20 cm, ajungând câteodata chiar la 30 cm, este ovala si turtita (mai ales la mascul). Culoarea acesteia se închide pe masura ce testoasele îmbatrânesc. Partea inferioara a carapacei (plastronul) este galbena, cu pete maronii spre centru. Membrele, capul si coada sunt verzi, cu dungute galbene, fine. Evidente sunt însa cele doua benzi rosii din spatele ochilor, de unde vine si denumirea lor.
Habitatul lor natural îl reprezinta apele linistite, dar au fost întâlnite si în fluvii, mlastini si iazuri. Aceasta specie atinge maturitatea între 2 si 5 ani. De remarcat este faptul ca în captivitate nu se reproduc.
Spre deosebire de femela, masculul are ghearele foarte lungi la membrele anterioare, coada mai lunga si mai groasa, iar plastronul este usor scobit, cloaca fiind situata mai aproape de vârful cozii. Testoasele tinere sunt vioaie, agile si se retrag la apropierea omului. Pe masura ce îmbatrânesc, testoasele se acomodeaza cu prezenta stapânilor. Cu toate acestea, nu le place sa fie atinse. Masculii se acomodeaza mai usor cu mediul si stapânii.
Broastele adulte trebuie hranite la 2-3 zile, iar cele tinere, zilnic. Testoasele tinere sunt carnivore, iar adultii sunt omnivori. Regimul lor alimentar cuprinde:
hrana vie: pestisori, mormoloci, melci de apa, râme, viermi Tubifex, dafnii, ciclopi si alti crustacei inferiori)
hrana vegetala: banane, salata, neghina, alge sau plante acvatice;
hrana comerciala: trebuie sa contina 35% proteine, calciu si vitamina A

Absenta vitaminei A din hrana le poate afecta vederea.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org