Referat - Acizi ribonucleici

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
306
Etichete
acizi, ribonucleici
Descarcari
287
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Tipuri de Acizi RiboNucleici


În celulele diferitelor organisme au fost evidentiate trei tipuri de acizi ribonucleici: mesager [ARN–m], solubil (de transfer) [ARN–s] si ribozomal [ARN–r].

ARN – m este sintetizat în timpul transcriptiei mesajului genetic (procesul de transcriere a informatiei genetice continuta de catena de ADN într-o secventa complementara de ARN – m) si serveste ca tipar pentru sinteza proteinelor. Pe lânga faptul ca ARN – m preia informatia genetica de la ADN are si rolul de a transmite aceasta informatie prin translatie organitelor citoplasmice (ribozomi) cu rol în sinteza proteinelor.

La ribovirusuri exista un alt tip de acid ribonucleic si anume ARN viral care are acelasi rol biologic cu ADN celular sau viral.

Acidul ribonucleic MESAGER

E. W o l k i n si L. A s t r a h a n (1958) au descoperit primii existenta unui acid ribonucleic de un tip special, denumit mesager. Cercetarile lor efectuate la Eschichia coli au pus în evidenta ca acest A R N-m are caracteristici proprii, astfel ca el poate fi diferentiat de alte fractii de A R N. Pentru punerea in evidenta a A R N-m s-a fãcut urmatoarea experienta bacterii de E. coil au fost infectate cu un bacteriofag, jar dupa doua minute au fost trecute pe un mediu cu fosfor radioacfiv (P32). Dupa trei minute bacteriile sunt spalate de mediul radioactiv si apoi se realizeaza un extract bacterian, care este supus actiunti dezoxiribotiucleazei ce hidrolizeaza A D N. Extrasul bacterian este centrifugat in gradient de densilate cu o solutie de zaharoza si în prezenta ionilor de magneziu (Mg++) în concentratie de 10 –4 M. În tubul centrifugei se obtin astfel mai multe straluri continind A R N ce au viteze de sedimentare diferite, care sunt separate prin gaurirea fundului tubului si recoltarea continutului picatura cu picatura, numerotindu-se picaturile. Primele sunt recuperate straturile cu viteza de sedimentare mai mare. La fiecare strat în parte se masoara densitatea optica in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org