Referat - Agresivitatea canina-cauze si remedii

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
409
Etichete
agresivitatea, caninacauze, remedii
Descarcari
317
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Agresivitatea canina-cauze si remedii

Etologia este stiinta care se ocupa cu studierea comportamentului animal.
Comportamentul animal este scris in codul genetic al fiecarui animal cu specificatia ca la animalele salbatice este mai deschis (vizibil).
Comportamentul reprezinta o suma de actiuni care au ajutat specia sa supravietuiasca in mediul ei natural.
Comportamentul ( din latinul cum portare) reprezinta o actiune a ansamblului unei fiinte fata de stimuli interni si externi si este reprezentata ca o structura dinamica, ce integreaza diverse scheme de activitate, care au ca rezultat modalitati specifice de reactie, la o situatie data. El indeplineste o functie homeostazica, in relatie cu adaptarea individului la mediu.
Majoritatea comportamentelor au caracter de reflexe conditionate care se manifesta la o anumita varsta si care s-au format de-a lungul evolutiei, se transmit ereditar, capatand, prin imprimare genetica, caracter de specie. Comportamentul dobandit reprezinta comportamentul pe care un individ si-l insuseste prin experienta individuala si care poate fi cel mai repede alterat, la interventia multiplilor stimuli (atat endogeni cat si exogeni). Conform celor afirmate mai sus, fiecare specie dezvolta un comportament specific, asigurand supravietuirea individului in mediul inconjurator.
In functie de necesitatile vitale, formele de comportament ale animalelor pot fi sistematizate astfel:
-comportament alimentar si hidric
-comportamentul eliminarii fecalelor si urinei
- comportamentul sexual
-comportamentul de grup si social
-comportamrntul somnului si al odihnei
-comportamentul exprimarii senzatiilor
-comportamentul teritorial
-comportamentul agonistic

Determinismul comportamentului

Pentru a declansa un anumit comportament trebuie sa existe o determinare externa reprezentata de stimuli si una interna numita motivatie sau dispozitie. Aceasta dispozitie depinde de o serie de parametri fiziologici cum ar fi: concentratia de zahar din sange, gradul de plenit


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org