Referat - Agroecosistemul florii-soarelui

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
562
Etichete
agroecosistemul, floriisoarelui
Descarcari
644
Nota
0 / 10 - 0 voturi




INTRODUCERE


Agroecosistemul florii soarelui sufera pierderi de biomasa vegetala
utila datorita daunarii plantei de anumiti patogeni si daunatori animali
portionati în reteaua trofica.
Mecanismele naturale de autoreglare sunt slabe în agroecosistem,
astfel ca în conditii favorabile evolutia bolilor si daunatorilor, agroproductivitatea poate fi grav afectata.
În aproape toate zonele de cultura a florii soarelui, agentii fitopato-geni si daunatorii animali fitofagi constituie importanti factori limitativi ai productiei, însa pierderile de recolta sunt determinate, în principal, de evolutia unor boli parazitare.
Formarea florei patogene si faunei daunatoare, dinamica suprafetelor atacate si nivelul de daunare, difera de la o zona de cultura la alta, în relatie cu favorabilitatea mediului climatic cu rezistenta genetica a formei cultivate, dar si pe fondul influentei factorilor tehnologici.
Protectia agroecosistemului florii soarelui fata de boli si daunatori implica adaptarea continua a sistemelor tehnologice la cerintele factorului fitosanitar.
Tehnologiile agricole moderne promoveaza sistemul de protectie integrata a florii soarelui, care îmbina toti factorii cu rol de reglare si combatere a populatiilor de organisme daunatoare în agroecosistem.
Literatura de specialitate face referiri la diferite masuri de fitoprotectie si complexe de masuri, cu importante elemente de integrare si recomanda unele scheme de combatere.
Lucrarea de dizertatie îsi propune sa aduca unele contributii la combaterea principalilor patogeni si daunatori ce compun mediul culturii florii-soarelui si la fundamentarea protectiei integrate a agroecosistemului, adecvat conditiilor Câmpiei de Vest si mai ales ariei judetului Timis.










CAPITOLUL I

CONSIDERATII GENERALE PRIVIND AGROECOSISTEMUL
FLORII-SOARELUI


1.1.Importanta economica a florii-soarelui



Floarea-soare


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org