Referat - Aloe, Ananas, Dovleac

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
3206
Etichete
aloe, ananas, dovleac
Descarcari
650
Nota
9 / 10 - 1 vot


ALOE
Este o planta perena, cultivata, ornamentala si medicinala. In termeni populari i se mai spune doftor.
Este originara din Africa de Sud.La romani se cultiva in sere si in locuinte,pe holuri luminate.Este cunoscuta inca din antichitate.
Ii place lumina si apa.Poseda un sistem contra evaporarii.Se uda rar.
Tulpina ei creste in lungime pana la 3m ,cu diametrul de 5-8 cm. Nu prezinta ramificari; frunzele sunt groase, carnoase, suculente si fara fibre,lungi de cca. 45-60 cm; pemargini prezinta spini moi. Florile sunt de culoare rosie, cilindrice si drepte,lungi de 3-4cm. Infloreste iarna. Fructul are forma de capsula si e plin cu seminte.
Se inmulteste prin seminte si prin butasi, primavara. Se cultiva in ghivece, iar când creste se muta in vase mai mari. Cam la 3-4 ani este necesara schimbarea pamantului (in amestec cu nisip).Iarna se pastreza in locuri luminoase, departe de sursele de caldura.
Aloe are multiple intrebuintari in medicina umana si veterinara. Substantele pe care le contine se folosesc împotriva bacilului Koch si a stafilococilor; stimuleaza digestia si este un bun purgativ al intestinului subtire.
Stimuleaza contractiile vezicii biliare si ale cailor biliare, provocând golirea continutului lor. Planta mai este folosita in constipatii, indigestii, lipsa poftei de mâncare, ulcer gastric si duodenal,dureri de cap si astenie, gripa, angina, reumatism, dermatita, plagi, arsuri s.a.Cu aceasta planta s-a încercat vindecarea cancerului (sarcomul,carcinomul) cu rezultate promitatoare.
ANANAS
Este originar din Brazilia, America Centrala si de Sud. Aceasta planta creste si se dezvolta bine in zonele joase si irigate. Prea multa apa dauneaza, insa.
Se cultiva in zonele tropicale, pentru fructe si pentru fibrele extrase din frunze.
Fructul este mare, carnos, aromat, gustos si bogat in vitamine. Este folosit in preparatele de cofetarie, compoturi, diverse bauturi racoritoare si lichioruri, precum si in fabricarea unor medicamente.
DOVLEAC
Fiind originar din Turcia, ii place caldura, lumina si se multumeste cu umiditate moderata. Întrucât prefera pamant fertil, de cultiva pe terenuri unde s-a introdus mult gunoi de grajd.
Având radacini puternice isi întinde vrejii cu multa repeziciune in jur ca sa nu fie concurat de alte plante.
Dovleacul are o coaja albicioasa neteda, iar miezul de culoare galbuie,dulce placut la gust. El se mananca dupa ce a fost fiert sau a fost copt la cuptor. Pentru animale este o hrana consistenta.
Soiuri: Turcesti, de Baragan.
I se mai spune: dovlecel, ludae, curcubeta, bostan, bostanel.
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org