Referat - Amfetaminele

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
337
Etichete
amfetaminele
Descarcari
199
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Amfetaminele
(Sulph, Whizz, Speed, Billy, Phets)  


Ce sunt amfetaminele?
Amfetaminele sunt droguri, medicamente care mãresc viteza de reactie a corpului. Ele fac inima sã lucreze mai repede si pompeazã adrenalina in sistem. Initial sintetizate intre cele douã rãzboaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldatilor mai multã energie si a le mari viteza.
Uzul medical al amfetaminelor era un lucru obisnuit in anii 50 si 60 cand erau folosite in mod sãlbatic pentru combaterea depresiei si pentru scãderea in greutate. Oricum, marea majoritate a firmelor ce le produceau au fost incet eliminate de pe piatã.
Cel mai comun tip de amfetamine int[lnite pe strãzi este o pudrã albã numitã Amfetamina sulfat. Aceasta este o pudrã produsã ilegal, cu concentratii diferite: intre 6% si 10% puritate care, de obicei, costã intre 5 si 10 lire sterline per gram si cu puritate intre 25 si 35% costã intre 25 si 35 lire sterline/gram.
Amfetaminele Sulfat pot fi prizate pe nas, linse de pe deget sau injectate. Unii le fumeazã, dar din cauzã cã nu ard prea bine aceastã metodã nu este foarte intâlnitã.
Existã de asemenea o formã de amfetaminã, numitã speed, in mod obisnuit numitã gheatã (dar si cristal, sticlã si inghetatã), desi este destul de rar intâlnitã. Are efecte similare, dar dureazã pânã la 39 de ore si este consideratã de profesionisti ca fiind mai puternicã si produce o mai mare dependentã decât crack.
Efectele folosirii pe termen scurt
Amfetamina Sulfat dã celor care o folosesc extra energie pentru 4-6 ore, previne somnul, reduce apetitul, mãreste viteza inimii, accelereazã respiratia si dilatã pupilele. Consumatorii acestei amfetamine se simt plini de energie, mai veseli si increzãtori si din cauza acestor efecte existã un risc foarte mare al dependentei psihologice. Consumatorul poate simti de asemenea si o usoarã senzatie de gâdilare când este atins.
Resursele de energie ale organismului sunt consumate rapid din cauza lipsei alimentelor, somnului


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org