Referat - Aparitia si evolutia omului II

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
440
Etichete
aparitia, evolutia, omului
Descarcari
311
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Aparitia si evolutia omului II

Omul a aparut pe Pamant acum 1,8-2 milioane de ani.
Ca oricare alta vietuitoare omul apartine imensei lumi organice (regnului animal). Procesul de antropogeneza a inceput cu milioane de ani in urma.
Acum 70 de miloane de ani a aparut ordinul primatelor ,care s-a desprins din mamiferele arboricole si care s-au diversificat in mai multe linii evolutive ,din care s-au desprins Hominoizii . Din acestia s-au dezvoltat Pongidele ,stramosii maimutelor autropoide de astazi si Hominidele . Din Hominide cu aproximativ 15 milioane de ani in urma s-au desprins Ramapitecii ,din care s-au separat acum 5 milioane de ani 4 ramuri importante ,una din ele fiind ramura Ancestralus ,la care se integreaza si ustrolopitecii.
Din Austrolopiteci se desprind 2 ramuri : Austrolopitecii robusti si Austrolopitecii omnivore .
Austrolopitecii robusti,vegetarieni sunt reprezentati prin tipul Paraantropus descoperit in Africa-Kenya. La acest grup se integreaza si Megaantropus Din aceasta grupa au decins 2 tipuri de urmasi: Sinantropul in China si Pitecantropul robust din insula Jawa Din Pitecantropul robust s-a format Pitecantropul cu mers drept si apoi Homo Soelensis. Sinantropul si Pitecantropul au dat nastere grupului mongol.
Australopitecii omnivore are ca tip de baza Australopitecus africanus. Tot aici apartine si Pleisanthropus transpalensis si deasemenea Australopitecus Prometheus-resturile au fost descoperite in stratul inferior Oldway(Africa N-E).
Dupa Australopiteci urmeaza Arhiantropicii cunoscuti sub numele de Homo erectus-aveau mersul vertical; Homo habilis -stau la originea oamenilor moderni. Homo erectus si Homo habilis au reprezentat grupari bine definite care au avut o larga raspindire in Asia si Africa.
Paleontropii- grupa lui Homo sapiens neanderthalensis -reprezinta forme evoluate si care au atins maximul de dezvoltare in perioada glaciara Wur. Ei folose


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org