Referat - Broaste

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
323
Etichete
broaste
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi




broasca rosie de padure
Dimensiuni: ajunge pâna la 8 cm lungime.
Mediu de viata: o întâlnim între 300 si 2200 m; este caracteristica faunei montane si cursului superior al râurilor; dintre broastele noastre este cea care urca la cea mai mare altitudine.
Comportament: are un mod de viata jumatate terestru si jumatate acvatic. Pe sol, prefera pajistile umede sau frunzisul padurilor. Este un animal mai mult nocturn, numai exemplarele juvenile duc un mod de viata diurn.
Hrana: este reprezentata de viermi, moluste, artropode.
Reproducerea: perioada de împerechere este foarte timpurie, uneori începând din februarie si continua de obicei pâna în aprilie, iar la altitudini mari poate întârzia pâna în iunie. Ponta, sub forma de gramezi mari se ridica la suprafata baltilor. Larvele se transforma dupa 2-3 luni, unele putând ierna în acest stadiu.
Dusmani: este vânata de serpi si pasari rapitoare si de asemenea de om.
Statut: desi nu este ocrotita, specia este vulnerabila, necesitând protectie în special în perioada de reproducere când adultii se aduna în aceeasi balta de pe suprafete mari si sunt deseori macelariti de om, care le consuma picioarele posterioare.
brotacelul
Dimensiuni: ambele sexe au ca 5 cm lungime.
Mediu de viata: pretutindeni unde gaseste apa si arbori, tufisuri sau stuf, urcând pâna la 1000 m altitudine.
Comportament: este singura broasca arboricola din Europa. Datorita coloritului de protectie nu se fereste când este descoperita si nu încearca sa fuga. Duce o viata crepuscular-nocturna, dar are si activitate diurna stând uneori pe frunze la soare si vânând insecte. Oracaie puternic în timpul noptii în perioada de reproducere.
Hrana: diferite nevertebrate, predominând formele zburatoare. Continutul stomacal examinat a cuprins coleoptere, diptere, arahnide si acarieni.
Reproducerea: locul de depunere al pontelor sunt apele mai adânci ale baltoacelor cu apa limpede si cu vegetatie. Aceasta este singura perioada din viata activa, când parasesc a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org