Referat - Calmari

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
308
Etichete
calmari
Descarcari
227
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Calmari






Cel mai mare exemplar cunoscut în literatura stiintifica este cel aruncat pe o plaja din Noua Zeelanda , în 1880 . El avea o lungime de aproximativ 20 m , din care 10-12 m erau tentaculele, care la calmarii morti sunt deosebit de elastice si usor de întins , de aceea stabilirea dimensiunilor lor este ne sigura . Ochii calmarilor uriasi sunt cei mai mari ochi din lumea animala, putând avea diametrul de 25 cm, adica de doua ori mai mare decât la balena albastra , care ajunge 130 tone . „Punga cu cerneala” ajunge la 1m lungime si arata ca un sac foarte alungit . „Ciocul de papagal” este de marimea unei unei foarfeci
Calmarii uriasi apartin genului Architeuthis . De-a lungul anilor au fost descrise cel putin 19 specii, dar astazi teutologii, mentioneaza doar trei : Architeuthis dux, A. martensi si A. sanctipauli .
Deoarece majoritatea exemplarelor gasite erau fie esuate pe plaja, fie scoase din continutul stomacal al casalotilor, conditiile în care traieste Architeuthis nu sunt foarte bine cunoscute. Faptul ca, printre numeroasele animale înghitite de un casalot, se gasesc de obicei resturile de la câte un singur calmar urias, a condus la idea ca Architeuthis traieste solitar, exceptând probabil perioada de împerechere. Extrem de putine capturi au fost facute cu plase traulate la adâncimi de 200-375 m. In largul coastelor Californiei, de la 600 m, într-un punct în care fundul oceanului era la 4000 m, a fost scos un trntacul sectionat proaspat. De-a lungul coastelor Newfoundland-lui (Canada), au fost semnalati calmari uriasi înotând chiar la suprafata, iar fundul oceanului se afla acolo la 100 m ; în Pacific, de asemenea au fost vazuti la suprafata, dar deasupra unor adâncimi de 4000 m. Exemplare de Architeuthis au fost gasite ti în apropierea insulelor Hawaii, unde adâncimea oceanului coboara la câteva mii de metri.
Cu ce se hranesc calmarii uriasi ? Cu diferite animale marine, printre care pesti mici si cefalopode, pe care le


  • Referate asemanatoare

    • Calmari

      Calmari Cel mai mare exemplar cunoscut în literatura stiintifica este cel aruncat pe o plaja din N ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org