Referat - Chemosinteza

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
751
Etichete
chemosinteza
Descarcari
292
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Capacitatea unor organisme (chemautotrofe) de a realiza sinteza substantelor organice din substante minerale cu ajutorul energiei chimice eliberate in procesele de oxidare a unor substante organice ca H2, H2S, Fe, NH3, HNO3 este un tip de nutritie autotrofa.
Organismele chomesintetizante sunt bacteriile. Dupa substantele minerale pe care le oxideaza, bacteriile chemoautotrofe pot fi de mai multe tipuri:
Bacteriile sulfuroase
Bacteriile nitrificatoare
Hidrogenbacteriile
Bacteriile feruginoase
Bacteriile metanogene



Bacteriile sulfuroase

Inlatura efectul toxic al hidrogenului sulfurat si redau sulful in circuitul biologic.
Ele se gasesc pe fundul apelor statatoare si oxideaza compusii minerali cu sulf. Sursa lor de energie este constituita din hidrogenul sulfurat (H2S) pe care il trasforma in sulf (S), acid sulfuros (H2SO3) si acid sulfuric (H2SO4).
Sulful astfel obtinut este absorbit si asimilat de plante.


2. Bacteriile nitrificaroare

Carenta azotului în nutritia plantelor duce la îngalbenirea frunzelor la încetinrea sau oprirea cresterii acestora. Excesul de azot duce la prelungirea perioadei de vegetatie, la formarea abundenta a frunzelor si la marirea sensibilitatii la boli. Azotul poate fi luat de plante din sol, din apa, din atmosfera si chiar din corpul altor organisme.
Bacteriile nitrificatoare trasforma amoniacul (NH3) in acid azotos (NHO2) si pe acesta in acid azotic (NHO3).
Din aceasta categorie fac parte nitritbacteriile, care traiesc in natura in prezenta altor bacterii saprofite, ce descompun substantele organice din cadavre punand in libertate NH3 si nitratbacteriile (ex: Nitrobacter, Azotobacter).

3. Hidrogenbacteriile


Sunt raspandite in gunoiul de grajd, solurile mlastinoase, tinoavele si apele statatoare.
Ele oxideaza hidrogenul si sunt raspandite in aceste medii putin aerate in care are loc punere in libertata a hidrogenului prin fermentarea celulozei.


4. Bacteriile feruginoase


Oxideaza sarurile feroase in compusi ferici. Sunt


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org