Referat - Conceptia despre o noua viata

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
392
Etichete
conceptia, despre, noua, viata
Descarcari
319
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Conceptia are loc atunci cand doua celule fuzioneaza pentru a incepe o noua viata .
La oameni , ca de altfel la toate mamiferele , una din cele doua celule provine de la un mascul adult , iar cealalta , de la o femela adulta . Celula masculina se numeste spermatozoid , iar cea feminina ovul .



Inceputul unei noi vieti se produce in momentul conceptiei – clipa in care spermatozoidul masculin si ovulul (oul) feminin fuzioneaza , pentru a deveni un singur tot . Aceasta impreunare a celulelor sexuale se produce in corpul femelei , ca urmare a unui act sexual petrecut intre cei doi parteneri . Dupa conceptie , noua fiinta continua sa se dezvolte in corpul mamei , pana in clipa in care poate avea loc nasterea .
Pentru a se produce conceptia, atat spermatozoidul cat si ovulul trebuie sa se afle intr-un anumit stadiu de dezvoltare – un proces complicat care se petrece in gonade, cunoscute si sub denumirea de organe primare de reproducere.


Depozitul seminal

Sperma masculina este constituita din celule sexuale numite spermatozoizi , care, ca toate celelalte celule ale corpului , au 23 de perechi de cromozomi . Pe parcursul dezvoltarii si maturarii depline , spermatozoizii sunt stocati in gonadele masuline – cele doua testicule , care sunt suspendate intr-un sac seminal , situat la exteriorul corpului . Pentru o buna dezvoltare , spermatozoizii au nevoie de o temperatura mai joasa decat necesita restul corpului pentru o buna functionare . Ouale feminine maturate se gasesc in interiorul corpului , in doua organe numite ovare.
Inainte ca spermatozoidul sa se uneasca cu ovulul , cromozomii-pereche trebuie sa se transforme in cromozomi simpli , astfel incat dupa fuziune cei 23 de cromozomi simpli ai spermatozoidului si ai ovulului sa se uneasca , pentru ca noua celula formata sa aiba cele 23 de perechi de cromozomi . Acest proces de divizare face posibil ca noua fiinta , pe cale se prinda viata , sa mosteneasca caracteristicile ambilor parinti.
Procesul de divizare


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org