Referat - Diabetul zaharat juvenil II

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
322
Etichete
diabetul, zaharat, juvenil
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Diabetul zaharat juvenil II
 
Diabetul zaharat este afectiunea endocrina si metabolica cea mai frecventa în copilarie, caracterizata printr-o crestere permanenta a glicemiei, însotita sau nu de semne clinice, fiind cauzata de alterarea secretiei de insulina sau perturbarii actiunii sale. Aceasta afecteaza ambele sexe, aproximativ în egala masura, cu o usoara predominanta a sexului masculin.
Diabetul zaharat se clasifica dupa secretia reziduala de insulina în:
·        diabet zaharat tip I sau juvenil, sau insulinodependent;
·        diabet zaharat tip II sau adult sau non-insulinodependent.
Cel mai frecvent întâlnit la copil si adolescent este tipul I, în mod exceptional se poate întâlni si tipul II.
 
Scolarizarea Diabetul zaharat si tratamentul sau trebuie sa influenteze cât mai putin viata si activitatea copilului sau adolescentului. Pentru siguranta propriei sanatati el trebuie sa aiba în permanenta un medalion sau un carnet în care sa se scrie diagnosticul pe care-l are, tratamentul pe care-l primeste zilnic, câte unitati de insulina, precum si o cantitate mica de zahar, pe care sa-l foloseasca în caz de hipoglicemie. Profesorii vor fi la curent cu afectiunea lor, acordându-le sprijin, daca este nevoie. Administrarea insulinei nu o poate face oricine. Daca se administreaza o doza mai mare, elevul poate prezenta o stare asemanatoare betiei sau îsi poate pierde starea de constienta, când nu se mai poate ajuta singur. Daca este gasit în aceasta stare i se va administra imediat apa cu zahar, iar daca nu mai poate înghiti sau daca în maxim 15 minute nu-si revine va fi transportat de urgenta la spital. Pierderea de timp pericliteaza viata elevului.
Se recomanda ca scolarizarea sa se faca în localitatea de domiciliu, pentru ca în mediul familial se poate asigura mai usor regimul alimentar de care are nevoie.
 
Exercitiul fizic Copilul cu diabet zaharat trebuie sa fie încurajat sa practice activitati fizice si sport, care-l vor ajuta fizic si psihologic. Efortul fizic


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org