Referat - Epifiza

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
665
Etichete
epifiza
Descarcari
177
Nota
9 / 10 - 1 vot

Epifiza – al treilea ochi inchis de trecerea timpului
epifiza s.f. = 1 glanda endocrina care influenteaza dezvoltarea glandelor sexuale si procesele metabolice. 2 extremitate a unui os lung (fr. épiphyse)
Fenomenul celui de-al treilea ochi a fost demonstrat de mai multe ori de doi rusi cu capacitati extrasenzoriale: Nina Kulaghina si Mihail Kuzmenko. Ei au introdus un film foto intr-un plic in care nu patrundea lumina, apoi l-au pus pe frunte si dupa citva timp pe film au aparut imagini ordonate. Un asemenea fenomen i-a pus in incurcatura pe cercetatori, pentru ca fruntea este frunte, acolo nu exista o retina asemenea ochiului. Cu toate acestea, faptele vorbesc in tacere: radierea, emanarea unor figuri undeva in zona fruntii are totusi loc.
Chakrele au capacitatea de a radia imagini
Stiinta clasica despre om nu poate explica deocamdata acest fenomen. Insa traditia veche orientala nu vede in acest lucru nimic extraordinar. Ea afirma ca asemenea capacitati de a obtine si radia imagini in gind (asa se numesc tablourile carora le da nastere constiinta – un aliaj de ginduri si imagini) sint proprii centrilor energetici ai organismului uman – chakrele. Pe acest tip de activitate este specializata asa-numita ajna-chakra – centrul energetic care, din cele mai vechi timpuri, este numit al treilea ochi.
Trebuie sa subliniem ca acest cult al celui de-al treilea ochi are radacini foarte vechi. In multe credinte orientale, acest organ neobisnuit este o trasatura obligatorie a zeilor. Acest ochi le permitea zeilor sa vada toata preistoria Universului, viitorul, sa priveasca fara nici o piedica in orice colt al lumii. Zugravirea celui de-al treilea ochi in fruntea zeilor poate fi intilnita in picturile murale si in sculpturile din templele budiste.
Punctul din fruntea femeilor indiene – amintirea ochiului divin
Unii cercetatori considera ca aceste credinte si traditii sint amintirea unor stramosi ai umanitatii (zei) nepaminteni (extraterestri). Potrivit legendelor care au ajuns pina in zilele noastre, ochiul care vede tot le daruia acestora niste capacitati uimitoare – hipnoza si clarviziunea, telepatia si telekinezia, capacitatea de a obtine cunostinte fara intermediar de la ratiunea cosmica superioara, de a cunoaste trecutul si viitorul si chiar de a actiona asupra gravitatiei.
Amintirea ochiului divin si dorinta de a dobindi puternice capacitati psihice a rezistat in Orient pina in zilele noastre: este suficient daca aducem in discutie aici punctul din fruntea femeilor indiene. Sint foarte multi cei care isi inchina toata viata unui singur scop: recapatarea capacitatilor divine pierdute la un moment dat in evolutia umanitatii. Una dintre primele lor misiuni ei o stabilesc ca fiind descoperirea celui de-al treilea ochi si pierd pentru acest lucru ani multi in ascetism spiritual plin de tensiune si eforturi. Cel mai uimitor fapt este ca acesti entuziasti obtin intr-adevar dezvoltarea unor capacitati psihice paranormale.
Se considera ca darul vederii spirituale le este dat oamenilor chiar de al treilea ochi – ochiul intuitiei. Sfera de actiune a acestui ochi al lui Shiva (cum mai este numit) se gaseste in afara dimensiunilor cunoscute noua si, tocmai de aceea, posibilitatile lui sint uimitoare. Astfel, yoghinii care isi deschid in sine acest ochi spiritual pot observa unele evenimente care au loc la distante uriase si in orice perioada de timp: trecut, prezent sau viitor. In India, asemenea persoane sint numite Trikala jna, adica Cei care cunosc trei timpuri.
Patru trepte de dezvoltare a celui de-al treilea ochi
Insa nici pe departe, aceste capacitati fenomenale nu sint stapinite de catre toti yoghinii – totul depinde de gradul de dezvoltare la ei a celui de-al treilea ochi. Traditia orientala vorbeste despre patru trepte in dezvoltarea celui de-al treilea ochi.
Treapta inferioara ii permite omului sa observe obiectele si oamenii intr-un mod oarecum ciudat, salbatic: acestia sint colorati neobisnuit sau sint inconjurati de o aura, care isi schimba forma si culoarea in functie de starea fizica si emotionala a stapinului ei.
Pe treapta urmatoare a deschiderii celui de-al treilea ochi, obiectele si evenimentele obisnuite pot aparea dintr-o perspectiva cu totul neobisnuita: de exemplu, din interior sau de la inaltimea zborului unei pasari. Cel mai adesea, tablourile observate apartin prezentului sau trecutului apropiat. Pe aceasta treapta de dezvoltare devin adesea vizibile niste forme de gindire deosebit de puternice – fructul concentrarii colective de idei, de sentimente, dorinte ale oamenilor (in aceasta categorie intra simbolurile religioase sau orice alte simboluri).
La inceput, aceste viziuni nu vor fi foarte clare si stabile
La inceput, aceste viziuni nu vor fi foarte clare si stabile, dar pe masura dezvoltarii ulterioare a celui de-al treilea ochi claritatea si precizia lor vor creste din ce in ce mai mult.


  • Referate asemanatoare

    • Epifiza

      Epifiza – al treilea ochi inchis de trecerea timpului epifiza s.f. = 1 glanda endocrina care influe ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2019 - Referatele.org