Referat - Evolutia Omului-referat Biologie

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
3749
Etichete
evolutia, omuluireferat, biologie
Descarcari
842
Nota
9 / 10 - 2 voturi


Evolutia omului
Omul este una din ultimele fiinte aparute pe Terra. Noile descoperiri arata aparitia primului hominid acum 3-4 milioane de ani în urma si prezenta homo sapiens numai acum 250000 de ani.
În anul 1974 a fost descoperit în Etiopia scheletul unui hominid datând de peste trei milioane de ani. Acest hominid se pare ca mergea pe doua picioare stând drept, dintii, formati din molari foarte mari, aveau deja caracter uman. El apartinea familiei “australopitec”. Craniul acestei clase are dimensiuni modeste de 600-800 cm3.
Evolutia omului a avut loc foarte lent. Omul progresa din etapa în etapa în functie de dezvoltarea sa cerebrala.
Astfel apare “homo habilis” care este obisnuit cu viata în grup. “Homo erectus” este primul care cunoaste focul. Fata sa începe sa se aplatizeze. Volumul cavitatii cerebrale are o marime medie de 1000 cm3. El apare cu 1,5 milioane ani în urma.
În continuare apare “homo sapiens”. Acesta are un creier voluminos de 1500 cm3. Este “întelept”, îsi îngroapa mortii si începe sa deseneze pe peretii pesterilor. Resturile fosile ale acestei clase pot fi întâlnite pe toata suprafata globului. Scheletul sau se aseamana cel mai mult cu cel descoperit în 1868 la Cro-Magnon, în Dordogne. “Cro-Magnon” este stramosul nostru direct. Din el provine omul modern “homo sapiens sapiens”.
Fiecare element al familiei “homo” a dominat planeta pentru o perioada de timp dupa care a disparut. “Homo sapiens sapiens” a existat de peste 35000 de ani. Acest lucru dovedeste posibilitatea sa de a se adapta la toate situatiile ostile.
Multe clase au disparut când conditiile lor de viata au fost modificate. Este cazul “homo sapiens neandertalensis”.
Marimea creierului a fost avantajul care a dus la evolutia omului. Uneltele au fost prima inventie a omului. Acestea au dat posibilitatea supravietuirii.
Evolutia omului s-a desfasurat pe o perioada de peste 4 milioane de ani si înca mai continua si astazi.
Bibliografie
1.Géographie du temps présent, Classiques Hachette, 1985
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org