Referat - Evolutia plantelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
377
Etichete
evolutia, plantelor
Descarcari
215
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Evolutia Plantelor

Primele forme de viata vegetala au fost plantele marine si toate plantele diverse de uscat care transforma gradinile noastre si peisajele de la tara în privelisti placute si fac parte din hrana noastra, s-au dezvoltat din plante primitive care traiau în oceane cu mii de milioane de ani în urma.
S-au identificat peste 400.000 de specii de plante, toate descendente din câteva specii vechi. Acestea sunt doar speciile cunoscute. Probabil s-au ramificat înca multe altele, care au disparut, nereusind sa se adapteze la conditiile schimbatoare, sau incapabile sa concureze cu noi specii mai evoluate si mai bine adaptate mediului înconjurator din acea vreme.
Paleobotanistii (oamenii de stiinta care studiaza ramasite fosilizate ale plantelor),au reusit sa descopere când au evoluat aproximativ diferite grupuri importante de plante, dar în mod inevitabil cunostintele noastre au multe lipsuri, pentru ca plantele nu contin acel tip de material dur, cum este scheletul unui animal, care sa se fosilizeze bine. Din fericire, uneori pot fi detectate forme vechi de viata vegetala în ceea ce au fost mai demult depuneri de noroi, gasindu-se câteva plante fosilizate în roci despre care se stie ca dateaza de acum 3.100 de milioane de ani.
Stim din arhiva fosiselor gasite ca viata pe Pamânt trebuie sa fi început cu organisme de tip vegetal, iar plantele sunt legatura de baza din lantul alimentar care sustine o imensa diversitate de viata animala. Totusi, rolul plantelor în istoria evolutiva a lumii este mai complex, pentru ca ele au transformat atmosfera pamântului într-o atmosfera ce putea se sustina regnul animal. Probabil ca imensele cantitati de dioxid de carbon prezente initial în atmosfera au împiedicat animalele sa respire, dar în procesul de fotosinteza plantele absorb dioxid de carbon si elibereaza oxigen.
Capacitatea plantelor de a produce fotosinteza folosind lumina soarelui este punctul de pornire a lantului alimentar. Plantele au permis ierbivorelor (mânc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org