Referat - Felinele

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
405
Etichete
felinele
Descarcari
278
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Felinele


Peste ¾ dintre felinele existente traiesc in paduri .Cea mai mare parte traieste in jungla.Toate felinele sunt carnivore,au vederea agera, pot sa fuga foarte repede si sunt bune cataratoare in copaci. Multe dintre ele sunt nocturne. Felinele mari scot ragete, pe cand felinele mici torc si miauna . Cele mai multe dintre feline traiesc si vaneaza singure. Ele isi marcheaza teritoriul sau drumul spre casa, lasand mirosuri si urme de gheare pe copaci sip e stanci, care avertizeaza celelalte feline sa se tina deoparte. Felinele traiesc in jungle, dar multe pot trai si in alte tipuri de paduri sau in savanna.

Jaguarii

Jaguarii sunt singurele feline mari care traiesc in America Centrala si de Sud. Sunt foarte buni inotatori si traiesc in paduri dese din apropierea apelor. Se hranesc cu animale, cum ar fi pecari, capybara si pesti. Se intampla sa vaneze si sa manance si crocodili. Fiecare jaguar are mustati si pete de culori diferite, tot asa cum omul are amprente digitale irepetabile. In intuneric, jaguarii, ca si alte feline, vad de sase ori mai bine decat omul. Au falci foarte puternice si dinti care strapung oasele cu usurinta. La nastere jaguarii masoara 40 cm lungime. Se nasc cu ochii inchisi, care se deschid abia dupa vreo 13 zile. Unii jaguarii se nasc cu blana neagra. Reprezinta o specie distincta de jaguari. Puii stau cu mamele lor timp de doi ani. La randul lor, ei pot avea pui cand ajung la varsta de trei ani.

Tigrii

Tigrii sunt cele mai mari feline. Sunt foarte puternici si ataca animale mari, pe care le tarasc departe. Uneori ataca chiar si puii de elefant. Vaneaza singuri,parcurgand intr-o noapte , in cautarea hranei, 10 pana la 20 km. Doar o vanatoare din 20 se termina intr-o izbanda. Daca nu gasesc animale mari, mananca si animale mici, cum ar fi furnicile si brostele. Fiecare tigru mananca aproximativ 6 tone de carne intr-un an. Tigrul este dotat


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org