Referat - Fructe si seminte

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
363
Etichete
fructe, seminte
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FRUCTE SI SEMINTE

Plantele cu flori nu au doar flori frumoase ci furnizeaza si fructe si seminte, cum ar fi merele, avocado si graul-toate fiind parte importanta a regimului alimentar al animalelor, pasarilor si oamenilor.
Printre fructele suculente, consumate si raspandite se numara poame precum merele si avocado, bace precum rosiile, rodiile, strugurii, portocalele si pepenii si drupe precum migdalele. Printre fructele uscate se numara paltinul de munte, floarea soarelui, macul si graul.
Pentru a prospera, orice specie de planta trebuie sa se asigure ca semintele sale sunt larg raspandite. Semintele de papadie, raspandite de vant, au un smoc de peri care actioneaza ca o parasuta, facilitand raspandirea.
Cu marea lor varietate de culori, care pot fi delicate sau intense, florile sunt intotdeauna placute la vedere, insa scopul lor este acela de a asigura polenizarea si raspandirea semintelor lor si astfel de a perpetua specia.

FRUCTELE USCATE
Un fruct este structura formata de ovar dupa fecundatie si contine samanta, sau semintele dezvoltate din ovulele fecundate. Dar nu toate fructele sunt de tip carnos ca merele si perele. Fructele sunt clasificate in uscate si carnoase (suculente). .
Botanistii descriu fructele uscate ca fiind dehiscente –cele capabile a se deschide mecanic, precum maciulia macului -sau indehiscente –cele incapabile de a se deschide . exmple de fructe indehiscente sunt alunele.

FRUCTELE USCATE INDEHISCENTE
Achenele sunt fructe care contin o singura samanta, desi pot sa existe multe seminte intr-o singura inflorescenta. Iflorescentele individuale ale florii soarelui si papadiei, de exmplu contin multe seminte, dar fiecare se gaseste in interiorul unui fruct individual.
Intr-o achena, unica samanta este inconjurata de un pericap uscat care se desface numai cand samanta germineaza. Partea carnoasa rosie a capsunei pe care noi o consideram un fruct este un receptacul marit si carnos care sustine achenele pe suprafata s


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org