Referat - Grupe de droguri

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
528
Etichete
grupe, droguri
Descarcari
465
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Grupe de droguri


Substante psihotrope si substante stupefiante. Acestea modifica perceptia si activitatea mentala. Ele cuprind depresoarele, halucinogenele, analgezicele, hipnoticele si stimulentele.
Depresoarele micsoreaza activitatea sistemului nervos central, încetinind functiile vitale si reflexele. Depresoarele calmeaza si, totodata, relaxeaza. În doze bine determinate, ele sunt utilizate în medicina, mai ales ca sedative si pentru a induce somnul. Barbituricele si compusii asemanatori acestora, ca si tranchilizantele minore, sunt depresoare ale sistemului nervos central. Analgezicele opioide actioneaza, de asemenea, ca depresoare ale sistemului nervos central. Halucinogenele actioneaza asupra sistemului nervos central si conduc la aparitia iluziilor senzoriale sau a halucinatiilor. Cunoscute si sub denumirea de "droguri psihedelice", în rândul halucinogenelor se înscriu, mai ales, dietilamida acidului lisergic (LSD), fencyclidina, psilocybina si unele amfetamine substituite la nucleul benzenic. (Ecstasy, Adam). Analgezicele influenteaza reactia la durere, diminuând sau înlaturând tulburarile psihice care o însotesc (anxietatea, tensiunea psihica, indispozitia). Hipnoticele sunt substante depresoare ale sistemului nervos central, care induc somnul. Barbituricele, metaqualona si cloralhidratul sunt câteva exemple de hipnotice. Numeroase droguri pot fi, concomitent, sedative si hipnotice. Stimulentele stimuleaza sistemul nervos central si intensifica activitatea creierului si a unor centri nervosi din maduva spinarii. Anumite stimulente au pe plan international o utilizare terapeutica legala, cum ar fi de exemplu anorexigenele (reduc pofta de mâncare) si unele medicamente pentru tratarea depresiunilor psihice. Amfetaminele si cocaina sunt droguri caracteristice care stimuleaza sistemul nervos central.

Termeni farmaceutici Comprimatele sunt preparate farmaceutice solide, care contin doze unitare din una sau mai multe substante active. Ele se obtin prin comprim


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org