Referat - Importanta bacteriilor in viata omului si a planetei

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
862
Etichete
importanta, bacteriilor, viata, omului, planetei
Descarcari
399
Nota
0 / 10 - 0 voturi











1.Bacteriile:alcatuire,forma,hranire,înmultire
Bacteriile sunt organisme unicelulare sau coloniale, raspândite pretutindeni în natura, în sol, în apa, în aer, în corpul plantelor, animalelor si al omului. O celula bacteriana este formata din: perete celular, membrana, citoplasma si substanta nucleara difuza, numita nucleoid. La exteriorul peretelui celular, unele bacterii pot fi înconjurate de o capsula gelatinoasa . Bacteriile pot prezenta unul sau mai multi cili dispusi de jur împrejurul celulei sau la unul din capetele ei. Forma bacteriilor poate fi: sferica (coci), de bastonas (bacili), de virgula (vibrioni), de spirala (spirili).
Majoritatea bacteriilor au nutritie heterotrofa. Unele se hranesc cu substante oganice pe care le descompun pâna la produsi simpli - bacterii saprofite, iar altele utilizeaza substantele organice din celulele vii, producându-le diferite boli -bacterii parazite.
Reproducerea se realizeaza prin amitoza.

2.Importanta unor bacterii în unele ramuri industriale
Biotehnologiile traditionale sunt utilizate cu succes în industria alimentara. La baza lor se afla procesele de fermentatie – descompunerea substantelor organice- în conditii aerobe sau anaerobe si formarea produselor intermediare (acetona). Diferite tipuri de microorganisme: drojdiile (fermentatia alcoolica),bacteriile lactice (fermentatia lactica) pot provoca procesul de fermentatie. Cascavalul se pregateste din lapte cu utilizarea bacteriilor speciale (uneori si a ciupercilor).


3.Bolile pe care le provoaca bacteriile.Antibiotice
Bacteriile se înmultesc foarte repede în organismul uman si în alimente: în doar 9 ore, o bacterie da nastere la alte 100 milioane de bacterii.
Pneumonia- este boala caracterizata prin inflamarea plamânilor si care este cauzata de bacterii, virusi sau iritanti chimici. Este


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org