Referat - Jungla

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
568
Etichete
jungla
Descarcari
312
Nota
0 / 10 - 0 voturi

JUNGLA

In jungla

Jungla este unul dintre cele mai vechi si mai extraordinare locuri salbatice dinl lume. Ea adapostrste milioane de speci de plante si animale. In interiorul junglei este intodeauna cald , intuneric si umed. Copaci uriasi se inalta la peste 30 m deasupra solului formand un fel de acoperis, care nu permite razelor de soare sa penetreze prin el. Coronamentul este atat de gros incit picaturile de ploaie au neviie de 10 minute sa ajunga la sol.

Junglele de pe glob

Jungla ocupa o regiune din jurul mijlocului Pamantului, numita tropice , unde clima este intodeauna calda si ploioasa. In cele mai multe paduri ploua aproape in fiecare zi si temperatura ,in timpul zilei, este de obicei in jurul valorii de 300 C. Aceste paduri calde si umede formeaza jungla tropicala. Harta de mai jos reprezinta repartitia junglelor tropicale de pe glob.

DESEN

Jungla si clima

Copacii ajuta la formarea ploilor. Daca ei sunt doborati ploua mai putin.
Copecii absorb apa prin radacini.Aceasta urca in ramuri si inb frunze.
Apa din frunze, prin evaporare , trece continuuin aer. Cand soarele incalzeste frunzele procesul se produce mai rapid.
Apa din se aduna si formeaza norii.
Cand norii sunt prea grei, apa cade sub furma de ploaie.

Plante si animale din jungla

Fiecare jungla depe glob isi are specificul ei. Multe plantr si animale traiesc numai intr-oanumita regiune. Unii
Oameni de stiinta considera ca in urma cu milioane de ani, uscatul de pe Pamant forma un singur continent, PANGEEA.Ei presupun ca timp de milioane de ani acest teritoriu s-a dislocat si ca bucatile de pamant rezultate s-au indepartat unele de altele. Aceste miscari au separate si animalele si plantele.Apoi, in alte milioane de ani , plantele si animalele s-au modificat adaptandu-se habitatelor.

Fluvii si rauri

Fluvii si rauri exista in fiecare jungla din lume. Fluviul Amazon din America de Sud are o lungime de 6400 de km. Masoara intre 2 si 5 km largime iar la varsare 320 km.Fluviul este mediul de


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org