Referat - Lupul-dusman sau prieten

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
740
Etichete
lupuldusman, sau, prieten
Descarcari
298
Nota
0 / 10 - 0 voturi

LUPUL- Dusman sau prieten
Chiar merita lupul toata ura pe care i-o arata omenirea?
Chiar nu mai are el loc printre celelalte vietuitoare?
Haideti sa ne mai gândim putin!

O scurta istorie
Lupul a fost prezent în constiinta neamului nostru înca din timpuri stravechi.Sa ne amintim ca .Sa ne amintim ca steagul de lupta al dacilor era un cap de lup, ceea ce înseamna ca lupul era situat la loc de mare cinste. Mircea Eliade ne spune ca dacii se numeau ei însisi mai mult LUPII sau CEI CARE SUNT ASEMENI LUPILOR.ei se numeau mai întâi DAOI, DAOS fiind numele frigian al lupului. Dacii au preluat numele lupului datorita ferocitatii si eroismului de care dadeau dovada tinerii luptatori.
Pe masura însa ce omenirea a evoluat, iar omul s-a îndepartat încet, încet de natura, lupul a devenit un concurent pentru om si considerat daunator în fauna padurilor. A devenit pâna la urma si una dintre cele mai redutabile sperietori pentru copii, fiind eroul principal al basmelor cu “Scufita Rosie” si “Capra cu trei iezi”, basme care creeaza o imagine falsa a rolului pe care îl joaca lupul în natura.
Este cunoscut si cazul bestiei din Gevaudan, care se presupune ca a fost un lup care, între 1764 si 1767, a facut în Franta peste 100 de victime omenesti. Pâna la urma, aceasta bestie nu s-a dovedit a fi decât un dulau special dresat, o unealta razbunatoare a orgoliilor personale ale unor mici personalitati al acelor timpuri.
Lupul a avut în trecut cele mai vaste areale de raspândire de pe glob. Dusmanit însa din ce în ce mai puternic, lupul a disparut di Anglia cu mult timp în urma (secolul XIII), din cauza ca Anglia era izolata de restul Europei, unde lupul a început sa fie exterminatabia la sfârsitul secolului XIX si la începutul secolului. Astfel în Franta, lupul a fost declarat “specie disparuta” în 1939. Vânat cu multa înversunare, ura si prin toate mijloacele posibile de exterminar


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org