Referat - Malformatiile aparatului genito-mamar

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
332
Etichete
malformatiile, aparatului, genitomamar
Descarcari
221
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Malformatiile aparatului genito-mamar

Generalitati. In primele zile ale vietii embrionare, sistemul genital este identic la ambele viitoare sexe. El este alcatuit din elemente care se vor dezvolta intr-un stadiu ulterior de diferentiere. La inceput, prezinta intreaga potentialitate a sistemului a unui sex si a celuilal si anume: progonada su gonada primitiva, fara elemente germinale, destinata sa furnizeze celule cu secretie endocrina gonadica; gonocitele sau celulele germinale, cu functionalitate indiferenta, pentru moment( vor definiispermatogonii sau ovogonii); gonoforul, partea superioara a tractului genital, cuprinzand canalele Wolff cu destinatie masculina si canalele Muller care vor deveni trompe, uter si vagin; sinusul urogenital, care va devenii vulva sau penis, este partea inferioara a tractului genitourinar.
Catre ziua a 45-a de viata embrionara, gonocitele colonizeaza medulara progonadei( va deveni testicul) sau corticals( va deveni ovar). Zona necolonizata se atrofiaza. Diferentierea gonadeu in ovar (gonadogeneza), cat si atractia preferentiala corticala a gonadei (gametogeneza) sunt determinate sexul genetic( 44+XX pentru femeie).
Diferentierea in sens feminin a gonoforului a sinusului urogenital este sub dependenta secretiei hormonale morfogenetice a gonadei fetale sexualizate.
Sexualizarea se efectueaza catre luna a doua. La femeie se vor dezvolta canalele Muller si vor involua canalele Wolff. Sinusul urogenital bipotential se diferentiaza intre lunile 3-5.
Aparatulgenital reflecta modificarile complexe aparute in toate sistemele si functiile organismului uman, dependente de conditiile de mediu, de dezvoltarea sistemului nervos si de statiunea bipeda.

Malformatiile genito-mamare congenitale.
Frecventa deosebita a malformatiilor congenitale ale aparatului genital si ale celui urinar inferior si rasunetul acestora asupra patologiei ulterioare ginecologice si obstetricale dau o importanta deosebita studiului embriogenezei si organogenzei si atr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org