Referat - MAMIFERE

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1995
Etichete
mamifere
Descarcari
702
Nota
9 / 10 - 1 vot

Mamiferele sunt animale cu sange cald si sunt acoperite cu par .Respira prin plamani.Femelele isi hranesc puii cu lapte.
Doua grupuri de mamifere:furnicarii spinosi si ornitorincul depun oua si se numesc monotreme,restul nasc pui vii .Unii nasc pui complet nedezvoltatii si ii cresc intr-un marsupiu.Acestea sunt marsupialele si cuprind:cangurii ,koala,diavolii tazmanieni,oposumi ETC.
Mamifere inotatoare :
Multe mamifere au cozi late si degetele picioarelor unite prin piele,ca niste vasle.Se numesc picioare cu membrane interdigitale.Cu ele animalele inainteaza in apa.
Tipuri de mamifere:
Ornitorincul este un mamifer care depune oua.Este un bun inotator si isi cauta hrana sub apa.Ornitorincul are niste pliuri tegumentare care ii protejeaza ochii si urechile sub apa.
Masculii ornitorinci se apara cu spinii otravitori de pe picioarele posterioare.Membranele interdigitale de la picioare depasesc cu mult ghearele.Cnad se deplaseaza pe uscat ,membranele se pliaza.
Vidrele sunt jucause si p[line de energie.Mamele isi invata puii sa vaneze in apa,dandu-le animale pe ½ moarte ,(pesti si broaste).Astfel puii invata sa se scufunde pentru a-si prinde hrana.
Castorii traiesc in padurile din nordul Europei si al Americii.Ei construiesc pe rauri baraje din crengi,in spatele carora se formeaza un mic lac.Aici isi construiesc adaposturile ,unde traiesc in familii cu pana la 12 membrii.Cu incisivii lor lungi,castorii reteaza copacii.Mananca lastarii si folosesc lemnul pentru constructie.Pot cara bustenii in gura.Ei au cozi,iar picioarele din spate sunt prevazute cu membrane digitale cu care se misca usor prin apa.
Oposumul acvatic se scufunda pentru a prinde pesti si moluste.Este un animal marsupial.Punga femelei se inchide strans pentru ca puii sa nu se innece.
Bizamul rezista sub apa cinci minute ,cautand plante si moluste.Picioarele din spate ale bizamului sun prevazute cu membrane interdigitale.Blana lui este rezistenta la apa .
Chitcanul de apa vaneaza omorandu-si prada printr-o muscatura otravitoare.Are coada lata si vasleste cu picioarele avand si el membrana interdigitala la picioarele posterioare.
GHEORGHE Ana Maria
Clasa a VI a A
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org