Referat - Migratia pestilor de apa dulce

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
367
Etichete
migratia, pestilor, apa, dulce
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MIGRATIA PESTILOR DE APA DULCE




Cunoasterea mai amanuntita a drumurilor pe care le întreprind pestii, fiind strâns legata de urmarirea calatoriilor în diferite medii si conditii de viata deosebite, ne cere o prezentare a speciilor de pesti migratori, caracteristici anumitor medii.
Asa va trebui sa trecem în revista principalele specii de pesti migratori si categoriile de ape ce alcatuiesc mediul lor de viata si sa descriem fenomenul de migratie stabilit în functie de specie si mediu.
Descrierea va începe cu pestii ce nu fac unele deplasari care nu se pot numi chiar migratii,în întelesul strict al cuvântului, desi deplasarile se produccu aceeasi regularitate si datorita acelorasi stari intime si functii ale pestelui, reproducerea si nutritia.Faptul însa ca deplasarea se face în aceleasi medii si pe distante mai restrânse, a facut pe unii oameni de stiinta sa le numeasca deplasari locale sau semimigratii. Consideram însa ca argumentele nu sunt valabile si ca migratia nu este în functie de distanta ci de faptul ca pestele este silit, la un moment dat, sa parasesca locul sau obisnuit de cantonare si sa porneasca în cautare unui alt biotop, cu conditii deosebite, pentru a-si desavârsi un act vital, indiferent de distanta pe care o parcurge. Notiunea de migratie cuprinde toate calatoriile si deplasarile pe care le fac pestii cu scopul amintit.
Tinând cont de cele afirmate, putem considera, ca migratori locali o serie de pesti de apa dulce, ce se deplaseza în aceelasi mediu,parasind,periodic,lcurile lor de cantonare si iernat spre a-si desavârsi actul reproducerii, fie în locurile cu apa mai bine oxigenata, mai limpede si rece, fie în regiunile mai încalzite de razele binefacatoare ale soarelui, unde se dezvolta o hrana abundenta pentru progenitura. De aceea ar trebui sa mergem pe cursul unei ape de la izvoare sau din crestet de munte si pâna la varsarea în fluviu si de aici în mare, urmrind si lunca sa inundabila si decriind deplasarile pentru reproducere si hr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org