Referat - Miscarea si sensibilitatea plantelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
385
Etichete
miscarea, sensibilitatea, plantelor
Descarcari
236
Nota
0 / 10 - 0 voturi

















PLANTA SE MISCA
MISCARILE PLANTELOR FIXATE PE SUBSTRAT
MISCAREA STOMATELOR
MISCARILE PLANTELOR VOLUBILE
CUM SE MISCA PLANTELE DINTR-UN LOC IN ALTUL
ARE OARE PLANTA SUFLET?



















Miscarea si sensibilitatea sunt caractere generale ale materiei vii.La plante, miscarile sunt mai putin dezvoltate decat la animale, totusi ele sunt destul de raspandite. Astfel se pot cita:miscarile de locomotiela plantele libere si miscarile de curburbura, de torsiuni si incolaciri la plantele fixate. Sunt si miscari produse sub influenta unor factori excitanti externi, asa-numitele tropisme si nastii, precum si miscarile intracelulare.

PLANTA SE MISCA !

Este oare miscarea o caracteristica proprie numai regnului animal? Sa ne gindim de exemplu la plantele carnivore sau la cele saprofite,ale caror mod de nutritie se aseamana cu cel al animalelor. Si in privinta miscarii,lucrurile se petrec in mod asemanator.Exista un numar destul de mare de plante care au insusirea de a se misca liber.
Asa numitele ‘miscari’ active ale tesuturilor moarte se produc pe baza fenomenelor fizice , fara sa fie influentate de planta.,Miscarile , de acest fel se bazeaza pe pierderea de apa a celulelor cu structura sreciala. Aceste miscari pot avea loc prin turgescenta si prin dezumflarea unor pereti celulari cu structura deosebita, ca la deschiderea si inchiderea fructelor-capsula.
In cazul acesta actioneaza umiditatea aerului. Structura anumitor celule si structura speciala a tesuturilor joaca un rol determinant in declansarea acestor miscari active ale tesuturilor moarte.Miscarile active ale tesuturilor moarte joaca un rol important numai pentru raspandirea semintelor si a altor dispozitive de reproducere, unde contribuie apa si mai ales vantul.









MISCARILE PLANTELOR FIXATE PE SUBSTRAT

Plantele fixate de sol prin radacini executa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org