Referat - Papagalul

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
333
Etichete
papagalul
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Cu totii stim cum arata un papagal,cu ciocul in forma de carlig, care serveste la apucat si la catarat,dar si la faramitarea semintelor tari.Partea de jos a ciocului este scurta si retezata in fata.Cu un astfel de de cioc,poate macina semintele,ajutat si de limba.Cele doua parti ale ciocului se misca precum falcileunui mamifer rumegator (ca la vaca).Piciorul poate efectua miscari complexe cu degetele dispuse doua in feta si doua indreptate in spate.Penajul este viu colorat,chiar tipator.Majoritatea papagalilor traiesc in jungla tropicala.Unele specii le gasim in savana,semidesert,in zonele cultivate,in mintii inalti,unde solul este acoperit cu zapada cea mai mare parte din an,in paduri de mangrove,mlastini,stancarii, lagune sarate,pe tarmul marii.
Cel mai mare papagal este macao din Brazilia,de marimea unei gaini,iar cel mai mic este papagalul pitic din Noua Guinee, care are talia unei vrabii.
Se cunosc 330 de specii de papagali.Cam 94 (28%)specii sunt in pericol de disparitie.Intre 1990 si 1994 aproape 2 milioane de papagali au fost comercialzati pe pietele lumii.
Culorile predominante sunt cele verzi.Cei mai frumosi papagali se gasesc in Australia,Noua Guinee si Asia.Papagalii kaladu au pe cap o creasta mobilade diferite forme care serveste pentru transmiterea de semnale in timpul paradei nuptiale (a imperecheatului).De regula traiesc in carduri,iar perechile se formeaza pe o durata lunga si puii sunt hraniti cu continutul din gusa parintilor.
Papagalii sunt considerati pasari inteligente,au capacitatea de a imita vorbirea omului,au memorie buna.Unii papagali se pricep a folosi cuvinte si fraze scurte.Cei mai buni vorbitori sunt papagalul cenusiu si papagalul cu capul galben din regiunea Amazoanelor. Negotul cu acesti papagali a dus la scaderea dramatica a numarului lor.Unii papagali pot transmite omului o boala infectioasa care se manifesta ca o pneomonie.


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org