Referat - Pasari exotice

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
599
Etichete
pasari, exotice
Descarcari
289
Nota
0 / 10 - 0 voturi


            Exista în lume aproximativ 8.700 de specii de pasari, cu 27.000 de subspecii. Azi pasarea este recunoscuta ca individ cu drept la viata si la sanatate .Din fericire, în multe locuinte, pasarile au statutul de membru al familiei, asemanator câinilor si pisicilor. Acela care tine, îngrijeste sau are în grija o pasare, trebuie sa o hraneasca si sa o adaposteasca corespunzator comportamentului acestuia, conform speciei si nevoilor sale.Fara a avea pretentia de a spune totul depre aceste necuvântatoare ce ne descretesc adesea fruntile, dorim sa va oferim exemple despre doar câteva pasari exotice ce s-ar putea regasi în locuintele dumneavoastra.
 
 PAPAGALUL GRI AFRICAN (Psittacus erithacus) –
Combinatia perfecta de frumusete si inteligenta.Este foarte apreciat de iubitorii de pasari datorita capacitatii sale de a învata sute de cuvinte si melodii, fiind considerata cea mai vorbareata dintre pasari. Spre deosebire de unele specii de papagali,acestia sunt usor de întretinut si accepta, cu placere, compania omului. Se cunosc doua subspecii: papagalul gri african de Congo si papagalul gri african Timneh. Alta subspecie este Cameroon, care este putin mai mare decât cel obisnuit (Congo), având un colorit argintiu. Subspecia Ghana este mai mica decât Congo, fiind similara cu Timneh, dar are gâtul mai lung. În Europa, denumirea populara a papagalului gri african este Jako, nume dat de marinarii portughezi.
Descriere
Papagalul gri african de Congo are lungimea de 33-40 centimetri,deschiderea aripilor de 45-50 centimetri si cântareste 450-550 de grame. Femela este mai mica decât masculul, cu gâtul mai subtire si mai lung. Au pene gri, cu exceptia celor din coada, care sunt rosii, iar în jurul ochilor prezinta un inel alb. Ciocul încovoiat, de culoare gri închis, îl ajuta sa sparga nuci si seminte, precum si la catarat. Sunt pasari longevive, ati


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org