Referat - PINGUINII

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 7 ani
Afisari
1768
Etichete
pinguinii
Descarcari
466
Nota
6.67 / 10 - 3 voturi

PINGUINII
Pinguinii sunt pasari de mare care nu pot sa zboare. Ei traiesc doar in jumatatea sudica a pamantului, iar sapte specii traiesc in Antarctica. Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Pinguinii din Antarctica isi petrec mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calmari si krili. Pinguinii parasesc marea doar in perioada imperecherii. Atunci ei se intorc pe uscat sau pe gheata si se indreapta spre locurile de imperechere, numite colonii. An dupa an, pinguinii se intorc la colonia unde s-au nascut. Deseori se intorc la acelasi partener.
Nuntile pe gheata ale pinguinilor imperiali
Cele mai multe pasari se imperecheaza vara, dar pinguinii imperiali se imperecheaza iarna, pe gheata rece si in bataia vantulurilor din jurul Antarcticii. Pinguinul isi alege partenerul si se imperecheaza. Fiecare femela depune un ou, il da masculului, dupa care se intoarce la mare sa se hraneasca. Timp de noua saptamani, masculul pastreaza oul cald pe picioarele lui. El nu mananca deloc in acest timp, asa ca slabeste mult.
Pinguinii motati
Pinguinii motati sunt foarte violenti. Isi iau numele de la penele aurii si ascutite de deasupra ochilor. Aceste pene sunt deosebit de stralucitoare cand pinguinii isi fac curte (isi cauta partenera). Exista doua specii de pinguini motati care traiesc in Antarctica: macaroni si pinguinul pitic. La pinguinii macaroni manifestarea dorintei de imperechere se manifesta astfel: un mascul si o femela stau pe cuib, chemandu-se unul pe altul si miscandu-si capetele. Pinguinii pitici sar de pe o stanca pe alta, in timp ce urca si coboara pe malurile abrupte deasupra marii, locurile preferate de ei pentru cuibarit.
Cuiburile pinguinilor
Pinguinii au foarte putine materiale la dispozitie pentru a-si construi cuiburile, deoarece in Antarctica cresc putine plante. Pinguinii regali si imperiali nu-si fac deloc cuiburi. Ei depun oul direct pe pamant sau pe gheata. Alti pinguini din Antarctica isi fac cuibul zgariind in pamant o adancitura, pe care o umplu cu pietricele.
Inotatori experti
Daca pinguinii arata stangaci cand merg pe jos, in apa, in schimb, sunt foarte gratiosi. Aproape ca zboara prin apa si pot ramane sub apa pana la 18 minute.
Pericolul vine din partea leopardului de mare.
Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este sa fie prinsi de leopardul de mare. Leoparzii de mare mananca orice specie de pinguini, in special pinguinii Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii.El tasneste imediat de unde se ascunsese si infasca de partea de jos unul dintre pinguini. Ceilalti pinguini scapa inotand sau iesind din apa si sarind inapoi pe terasa.
Colonii aglomerate
Coloniile sunt locuri murdare si zgomotoase. Sute de pinguini tipatori se aduna aici in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi cunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul.
CURIOZITATI:
puii mai mari stau in grupuri numite crese
deplasarea prin aer se face cu o viteza de pana la 25 km/ora
oamenii de stiinta considera ca pinguinii Adelie folosesc soarele pentru a-si regasi coloniile.
cand o pereche de pinguini Adelie se intalneste la cuib, partenerii isi fac curte, dansand inainte de a se imperechea. Ei stau fata in fata si tin capetele si gaturile in sus, lansand chemari tipatoare. Bat din aripi incet in sus si in jos.
...


  • Referate asemanatoare

    • Pinguinii

      PINGUINII   Pinguinii sunt pasari de mare care nu pot sa zboare. Ei traiesc doar in jumatatea sudica ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2021 - Referatele.org