Referat - Plante dicotiledonate

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
723
Etichete
plante, dicotiledonate
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Plante dicotiledonate
Exista peste un sfert de milion de plante cu flori,majoritatea dicotiledonate. Cele mai multe sunt plante erbacee care nu produc stucturi lemnoase deasupra solului.
Dicotiledonatele au de obicei 2 cotiledoane – organe de depozitare sau primele frunze de care au nevoie semintele pentru a germina – în timp ce monocotiledonatele au doar un singur cotiledon în samînta. Rolul cotiledonului este de a furniza energia pentru germinare, folosindu-si rezervele de amidon. Acesta se întîmpla înainte ca rasadul sa devina indepedent si sa produca primele frunze verzi. Fotosinteza din frunze preia sarcina de a furniza energia o data ce resursele de energie din cotiledoane sunt epuizate.
Unele dicotiledonate sunt arbusti si arbori, dar majoritatea sunt plante erbacee. Totusi, majoritatea monocotiledonatelor sunt grupuri precum garmineele si liliaceele. Dicoteledonatele au nervuri ramificate în frunze, pe cînd monocotiledonatele au nervuri paralele si, în sectiune transversala, nervurile unei tulpini de dicotiledonata sunt aranjate într-un manunchi, pe cînd cele ale tulpinii de monocotiledonata sunt distribuite în mod egal. Adevaratii arbori sunt toti dicotiledonate, cu specii precum arborii uriasi, originari de pe coasta de vest a Statelor Unite, cu o înaltime de pîna la 112 metri. Printre monocotiledonatele cele mai înalte se numara bambusii uriasi, graminee care ating înaltimea de 21 metri, si sagotierii, iuce apartinînd familiei liliaceelor, care ating o înaltime de 11 m.






Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org