Referat - Pneumonia

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1536
Etichete
pneumonia
Descarcari
524
Nota
9 / 10 - 1 vot

Pneumonia
Candva pneumonia era numita „ prietena omului batran ” deoarece era ultima lovitura primita de cei in varsta, care deja sufereau de alte afectiuni. Pneumonia ii afecteaza in general pe cei bolnavi, pe copii si pe batrani si a provocat milioane de morti de-a lungul anilor. In zile noastre, datorita antibioticelor, urmarile sunt mult mai optimiste.
De fapt „ pneumonia ” este o denumire generica data mai multor tipuri de inflamatii dureroase ale celor mai profunde parti ale plamanilor, situate dupa bronhii si bronhiole. Multe tipuri de pneumonii sunt cauzate de bacterii sau virusi. Altele sunt provocate de inhalarea unor vapori otravitori sau lichide iritante. Simptomele includ tuse, febra, transpiratie, greutati in respiratie, urme de singe in saliva eliminata si dureri in piept.
Infectia si inflamarea ambilor plamani se numeste dubla pneumonie. Bronhopneumonia presupune si inflamarea cailor respiratorii. In cazul pneumoniei lobare, infectia este concentrata intr-unul dintre segmentele sau lobii pulmonari – plamanul drept este divizat in lobul superior, median si inferior, iar cel stang in lobul inferior si cel superior.
Popa Razvan
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org