Referat - Principalele etape ale evolutiei animalelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
377
Etichete
principalele, etape, ale, evolutiei, animalelor
Descarcari
187
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Principalele etape ale evolutiei animalelor


Regnul animal este format de totalitatea animalelor de pe pamânt. Evolutia animalelor poate fi prezentata sub forma arboricola, unde trunchiul si ramurile sunt reprezentate de grupele de animalele.
În perioada straveche, prima perioada a evolutiei vietuitoarelor, s-au descoperit dovezi ale aparitiei organismelor unicelulare si a celor pluricelulare. Protozoarele sunt cele mai simple vietuitoare care au trait pe pamânt, din cele asemanatoare euglenei s-au dezvoltat, pe de o parte, plantele verzi, pe de alta parte, animalele. Legatura dintre regnul animal si regul vegetal este aratata de modul de hranire al euglenei. Apoi regnul animal s-a dezvoltat în continuare, apar primele animale pluricelulare, spongierii, apoi celenteratele. Apar viermii, dintr-un stramos comun cu spongierii si celenteratele. Din viermii inelati primitivi au evoluat molustele si artropodele.

În perioada veche, unele din animalele aparute s-au diversificat, altele au disparut pentru ca nu s-au putut adapta la mediu. Apar primele vertebrate cu falci: pestii acoperiti cu placi osoase. La sfârsitul acestei perioade, au avut loc miscari tectonice si s-au format muntii. Deoarece apele s-au retras, în zonele mlastinoase au aparut pesti cu respiratie branhiala (în apa) si pulmonara (pe uscat). Acestia sunt stramosii animalelor patrupede. Aici apar stramosii amfibienilor de azi. Dupa o clima calda si umeda, la sfârsitul acestei perioade, s-a instalat o clima calda si secetoasa si, ca urmare, s-au distrus padurile de ferigi ceea ce a dus la aparitia reptilelor, prin ingrosarea pielii si dezvoltarea plamânilor. Acestea s-au îndepartat de apa si au început sa cucereasca Pamântul.

În perioada de mijloc, reptilele au ajuns la dimensiuni uriase (dinozaurii). Apoi clima s-a racit, iar aceste reptile uriase au disparut, ramânând doar cele mici. Unele dintre reptile au tr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org