Referat - Reptilele si amfibienii din jungla

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
311
Etichete
reptilele, amfibienii, din, jungla
Descarcari
260
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Reptilele si amfibienii din
jungla

În jungla traiesc sute de specii de reptile si amfibieni. Ele traiesc pe pamânt , în copaci , în ape si în apropierealor , chiar si în interorul plantelor. Reptilele sunt animale cu solzi cum ar fi : crocodilii , serpii si sopîrlele , care vietuiesc mai ales , pe pamânt. Amfibienii ca broastele si broastele râioase , pot trai si în apa si pe uscat.
Serpii
Serpii traiescc în copaci si pe pamânt . Unii dintre ei îsi ucid prada cu ajutorul otravii . Otrava vine prin dintii foarte ascutiti , numiti colti. Toti serpii sunt în stare sa-si dilate gurile enorm pentru a înghiti prada . Daca prada este mere stomacul se dilata într-atât încât sa o încapa.
Când manânca unii serpi îsi împing tubul prin care res-
pira în partea din fata a gurii .
Falca superioara si falca inferioara se pot departa una de alta atât de mult , încât serpi pot înghiti o prada foarte ma-re (caiman) .
Sarpele cap-de-câine are o coada cu care se poate agata.
Se foloseste de ea pentru a se atârna de ramuri si a prinde pasarile care trec pe dinainte.
Serpii repereaza mirosurile diferitelor animale si se conduc dupa ele pentru a gasi hrana sau pentru a se împere-chea (exemplu:vipera).
Serpii anaconda traiesc în apropierea râurilor. Se numara printre cei mai mari serpi din lume. Ajung pâna la
12 metri lungime ca si alti serpi mari (boa). Ucid încolacindu-se în jurul prazii pâna o sufoca. Ucid si manânca si caimani.
Clasificarea serpilor
Serpii sau ophidienii , îsi schimba pielea o singura da-ta. Ochii lor nu au ploape si sunt surzi , caci nu au timpane.
1/3
Totusi , reusesc sa capteze sunetele înalte si vibratiile , datorita unui os mic al capului , astfel îsi simt prada. Falca fixata suplu de craniu , se deschide foarte larg , ceea ce le permite sa înghita (fara sa mestece ) animalele mai mari decât ei. Primii serpi au aparut acum 130 milioane de ani , aveau 4 picioare si 2 plamâni. Astazi se cunosc 3000 de specii împartite în


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org