Referat - Revolutia stiintifica-Harvey si circulatia sangelui

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
482
Etichete
revolutia, stiintificaharvey, circulatia, sangelui
Descarcari
310
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Revolutia stiintifica
Harvey si circulatia sangelui


Astazi este de la sine inteles ca sangele circula prin corpul nostru prin artere si prin vene , si ca este pompat de inima . Stim ca sangele pleaca din inima prin artere si se intoarce prin vene . De asemenea , cunoastem legaturile importante dintre inima si plamani , care permit sangelui sa adune oxigen din plamani si sa elibereze dioxid de carbon . Primul care a demostrat acest sistem circulator a fost medicul englez William Harvey .
Harvey s-a nascut la Folkestone , Kent , in 1578 , ca cel mai mare dintre noua copii . Tatal sau era un om de afaceri de succes . Harvey s-a dus la scoala la Canterbury si la varsta de 16 ani a castigat o bursa de medicina la Universitatea Camridge . Cursul medical la Cambridge a fost in mare parte teoretic si studentii adesea mergeau in strainatate la scoli din Europa pentru a castiga mai multa experienta practica .
In acea vreme cea mai buna scoala de medicina din Europa era la Universitataea din Padova , in Italia . In 1599 sau 1600 , Harvey si-a continuat studiile la Padova . Aici l-a avut profesor pe vestitul anatomist Hieronymous Fabricius din Aquapendente ( cunoscut sub numele de Fabricius ) , si a asistat la multe discutii in amfiteatrul anatomic . In timp ce era la Padova , Harvey a inceput pentru prima data sa se gandeasca serios la circulatia sangelui .
Harvey s-a intors in Anglia in 1602 si la scurt timp s-a casatorit cu Elisabeth Browne . Ea era fiica lui Lancelot Browne , medicul regelui James I ( Acesta l-a facut pe Harvey unul din medicii sai personali , iar mai devreme I-s inlesnit obtinerea primului post de medic la Spitalul St Bartholomew’s din Londra ) si membru de vaza al Colegiului Medicilor . Desi avea diploma de Doctor in Medicina din Padova si diploma obtinuta la Universitatatea Cambridge , Harvey nu avea dreptul sa practice medicina la Londra si a trebuit sa dea mai multe examene suplimentare la Colegiul Medicilor ( acum Colegiul Regal al Medicilor


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org