Referat - Rolul functiei de relatie si adaptarea organismului la mediu

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
674
Etichete
rolul, functiei, relatie, adaptarea, organismului, mediu
Descarcari
371
Nota
0 / 10 - 0 voturi








ROLUL FUNCTIEI DE RELATIE SI
ADAPTAREA ORGANISMULUI LA MEDIU













CAPITOLE:



1. Explicati si comentati functia de relatie.
2. Rolul analizatorilor in functia de relatie a organismului.
3. Dati exemple de organe de simt care prezinta in structura lor receptorii mai multor analizatori. Descrieti si comentati.
4. Muschii somatici in principiu iau forma oaselor. Explicati daca întotdeauna si toti muschii somatici se supun acestui principiu.
5. Asemanari si deosebiri intre muschii striati si muschii netezi.













Explicati si comentati functia de relatie


Prin functia de relatie se realizeaza legatura dintre organism si mediul înconjurator. Prin aceasta functie organismul uman ia cunostinta despre realitatea înconjuratoare si actioneaza in consecinta la diferiti stimuli din mediul înconjurator.
Orice fiinta sau obiect are însusiri variate, care constituie o complexitate de stimuli pentru simturi(de ex un fruct are dimensiuni, culoare, forma, parfum, gust, etc.).
Datorita corelatiilor existente intre forma, dimensiune, greutate, culoare, miros, gust, organismul primeste toate informatiile in acelasi timp. Aceasta compensatie reciproca are o deosebita importanta in cazul tulburarilor functionale ale unui simt. Informatiile necesare organismului despre lumea înconjuratoare sunt primite prin simturi, in procente diferite.
La nivelul creierului se asociaza toate elementele obtinute prin analiza si reconstituirea unei fiinte, a obiectului sau fenomenului care a fost analizat.
Astfel, omul si-a dobândit experientele formale si spatiale, proces care a permis aprecierea raporturilor dintre dimensiunile corpului omenesc. Analiza si sinteza permit organismului sa se orienteze in mediul înconjurator si sa reactioneze adecvat fata de diferitii excitanti.
Baza anatomica a functiei de relatie:
- organe de simt – sunt componente nervoase, care au rolul de a capta informatia, a o conduce la nivelul centrilor nervosi unde are loc analiza si sinte


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org