Referat - Salamandre si tritoni

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
311
Etichete
salamandre, tritoni
Descarcari
223
Nota
0 / 10 - 0 voturi

TRITONI SI SALAMANDRE

In urma cu peste 350 de milioane de ani , primele vertebrate au parasit apa pentru a petrece o parte a vietii pe uscat . Din acesti amfibieni au evoluat reptilele , pasarile si mamiferele .

Astazi mai traiesc doar in jur de 2000 de specii de amfibieni , iar acestia formeaza trei grupe : cunoscutele broaste si broaste raioase , scormonitorii in forma de anghila , care sapa gauri cand sunt pe uscat , si salamandrele si tritonii . Acest ultim grup este cel mai interesant deoarece aceste animale sunt probabil cele mai asemanatoare cu amfibienii initiali de acum multe milioane de ani .

Stramosii pesti
Stramosii amfibienilor erau un grup de pesti care dezvoltasera plamani si branhii , astfel incat puteau sa obtina oxigen din apa dar si din aer . Asemenea pesti puteau sa supravietuiasca si in vremuri de seceta . Ei mai aveau si inotatoare puternice dispuse in perechi astfel incat puteau sa se tarasca pe fundul paraielor si ochiurilor de apa in care traiau si sa se deplaseze pe uscat spre altele proaspete , cand ale lor secau . Aceste inotatoare au fost primele membre primitive .
Salamandrele au sangele rece , ca si reptilele . Pielea lor este umeda si traiesc in mediu umed . Aproape toate animalele mature au patru picioare , desi cateva , care isi petrec tot timpul in apa , nu au membre posterioare . Majoritatea au plamani si respira aer . O caracteristica a salamandrelor este coada lunga , spre deosebire de formele adulte de broasca si broasca raioasa . Salamandra isi foloseste coada la inot . Faptul de a avea coada ii confera numele ordinului (grupul principal) salamandrelor , Caudata , care inseamna cu coada . O alta trasatura a majoritatii salamandrelor este limba lunga si lipicioasa care este folosita la prinderea insectelor . Exista aproximativ 350 de specii de salamandre . Ele sunt grupate in noua familii , iar majo


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org