Referat - Sarcina si nasterea

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
400
Etichete
sarcina, nasterea
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Sarcina si nasterea

Pentru dezvoltarea unui copil sunt necesare 9 luni. In timpul acestei perioade, pintecul mamei creste: aceasta reprezinta sarcina. La sfirsitul celor noua luni femeia naste: copilul vine pe lume. Cind sarcina evolueaza bine, viitoarea mama duce o viata activa, obisnuita; cu toate acestea, ea trebuie sa aiba grija sa se hraneasca bine, sa evite fumatul, alcoolul, ca si majoritatea maicamentelor, care constituie substante toxice pentru viitorul copilului.

Viata copilului in pintecul mamei.

In toata perioada sarcinii, schimburile dintre mama si copil se realizeaza prin interemediul placentei si cordonului ombilical.
Placenta este complet formata la trei luni de la fecundare. Ete constituita din celule ale mucoasei uterine materne(endometrul) si din celule coriale. Placenta uneste mucoasa uterina cu fatul prin intermediul cordonului ombilical. Acesta este strabatut de o vena si doua artere, Arterele ombilicale transporta substantele nutritive si oxigen de la mama, iar vena ombilicala transporta produsi reziduali si dioxidul de carbon in organismul matern, de unde se elimina.

Sarcina este divizata in simestre( perioade de trei luni in viata embrionului si a fatului):
Primul simestru
Dupa ce a avut loc fecundatia, oul fecundat s-a divizat pentru a forma o mica sfera de celule, care pluteste in uterul mamei ,(organ muscular, cavitar unde se va dezvolta viitorul copilului denumit embrion). In a 7-a zi dupa fecundatie, micuta sfera formata din celule, se fixeaza pe peretele uterin; acesta constituie nidatia oului.
Saptamina a 2-a : Incepe formarea celulelor sanguine si diferentierea celulelor cardiace.
Saptamina a 3-a : modificarile hormonale determina ingrosarea endometrului si vasele sanguine din el hranesc blastocistul.
Saptamina a 4-a: sacul amiotic este bine dezvoltat. Embrionul si, mai tirziu, fatul vor fi adapostiti in el pe tot parcursul sarcinii, suspendati cinfirtabil in lichidul amniotic, la o temperatura constanta si protej


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org