Referat - Scara geologica a timpului

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
422
Etichete
scara, geologica, timpului
Descarcari
313
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Scara geologica a timpului


Cenozoicul este cea mai recenta era dintre cele trei mari diviziuni ale evolutiei vietii pe Pamant. Celelalte doua sunt Paleozoicul si Mezozoicul. Cenozoicul mai este numit si Era Mamiferelor, deoarece cele mai mari animale continentale din aceasta perioada sunt mamiferele. Acest nume nu este insa inspirat din mai multe motive. In primul rand mamiferele apar mult timp dupa ce incepe aceasta era. In al doilea rand diversitatea vietii in Cenozoic cuprinde mai multe grupe de animale, cum ar fi insectele, pestii teleostei, pasarile.
Cenozoicul este impartit in doua mari subdiviziuni: Tertiar si Quaternar. Tertiarul cuprinde cea mai mare perioada din Cenozoic, aproximativ 63,2 M.a., in timp ce Quaternarul cuprinde doar ultimii 1,8 M.a.

Holocen

Pentru a observa mediul din Holocen, pur si simplu trebuie sa privim in jur. Holocenul este numele dat ultimilor 11.000 de ani de istorie a Pamantului - timpul scurs de la ultima mare perioada glaciara. De atunci au avut loc schimbari nesemnificative ale climatului; in general, Holocenul a fost o perioada relativ calda, interglaciara.
Un alt nume folosit pentru desemnarea Holocenului este Anthropogen, sau “Epoca omului”. Aceasta denumire poate sa induca in eroare, deoarece propria noastra subspecie, Homo sapiens,a evoluat si s-a dispersat pe mai toate continentele cu mult inaintea Holocenului. Totusi Holocenul a fost martor al intregii istorii pastrate a umanitatii si al suisurilor si coborasurilor civilizatiilor sale.
Activitatea antropogena a influentat din plin mediul Holocenului; in timp ce toate organismele au influentat mediul intr-un oarecare grad, putine au reusit sa o faca atat de mult sau de repede ca specia noastra. Oamenii de stiinta sunt de acord ca activitatea umana este responsabila pentru “incalzirea globala”, si au observat cresterea mediei temperaturii globale care inca are loc. Distrugerea habitatului, poluarea, si alti factori sunt cauza disparitiilor in masa a multor specii de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org