Referat - Sistemul cardiovascular

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
312
Etichete
sistemul, cardiovascular
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi



































































Sistemul cardiovascular






























































Placa ateroscleroticã Colesterolul si grãsimile au o înclinatie naturalã cãtre peretii arteriali si adesea sunt chiar împinse celulele acestora. Pe mãsurã ce cantitatea de grãsime cereste, iau nastere depozitele de grãsimi, care limiteazã deschiderea arterialã. Depozitele de grãsime din artere sunt cunoscute sub numele de "aterosclerozã", denumire folositã si pentru simpla întãrire si îngustare a arterei.
 
Valvele arterelor /venelor În vreme ce arterele se folosesc de dimensiunile mai mici ale venelor pentru a transporta sângele prin exercitarea presiunii, venele folosesc valve cu un singur sens, controlate de contractii ale muschilor.
 
Vena antebranhialã intermediarã Aceastã venã colecteazã sângele din partea dorsalã a degetului mare si din zona cotului.
 
Vena dorsalã superficialã Aceastã venã preia sângele din straturile de piele superficiale ale penisului.
 

Artera dorsala Aceastã arterã dreneazã partea dorsalã a penisului.
 
Vena dorsalã internã Aceastã venã dreneazã suprafata dorsalã profundã a penisului.
 
Canalul distal curbat Canalul distal curbat este cea mai distal portiune a nefronului si are sarcina de a reabsorbi sodiul, apa si secretiile de potasiu.
 
Curba Henle Curba Henle reprezintã zona inferioarã extremã si zona medianã a nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi apa, clorurile si sodiul.
 
Canalul proxim curbat Canalul proxim curbat reprezintã extremitatea canalului tubular al nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi glucoza, aminoacizii, a diferitilor ioni si a apei.
 
Arteriola eferentã Arteriola eferentã transportã sânge dinspre glomerul. Deoarece are un diametru mai mic decât arteriola aferentã, sângele întâmpinã o oarecare rezistentã, c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org